Προϊόντα-Υπηρεσίες

H Meta θέλει να φτιάξει το δικό της Twitter

Η πλατφόρμα αναμένεται να είναι αυτόνομη, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούσαν φαινομενικά να δημιουργήσουν διαφορετικούς διακομιστές ή κοινότητες

Ευκαιρία φαίνεται πως βρήκε η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, να αποδυναμώσει το Twitter, φτιάχνοντας μία κόπια του, τη στιγμή που η εταιρεία που κατέχει ο Έλον Μασκ, βρίσκεται σε μια περίοδο αστάθειας.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί και τα δημόσια πρόσωπα μπορούν να μοιράζονται ενημερώσεις έγκαιρα, σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της Meta, σκιαγραφώντας τη λειτουργία του Twitter χωρίς να το κατονομάσει.

Η πλατφόρμα αναμένεται να είναι αυτόνομη, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούσαν φαινομενικά να δημιουργήσουν διαφορετικούς διακομιστές ή κοινότητες, ο καθένας με τους δικούς του κανόνες και όχι μια κεντρική πλατφόρμα που ελέγχεται από τη Meta, όπως γίνεται με το Instagram και το Facebook.

Η προσπάθεια με την κωδική ονομασία P92, βρίσκεται στα πρώτα της στάδια και διευθύνεται από τον επικεφαλής του Instagram ‘Ανταμ Μοσερί, σύμφωνα με το Platformer.

Να σημειωθεί πως δεν είναι λίγες οι πλατφόρμες, που προσπαθούν να πάρουν μερίδιο αγοράς, καθώς το Twitter παλεύει με συχνές διακοπές λειτουργίας, την επιστροφή αμφιλεγόμενων χρηστών και την πτώση του αριθμού των διαφημιζόμενων. Πολλές από αυτές είδαν ένα άλμα στους χρήστες μετά την εξαγορά του Μασκ στο Twitter, αλλά έκτοτε αγωνίζονται να κερδίσουν ευρύτερη αναγνώριση από το κοινό.

Ωστόσο, μια νέα υπηρεσία από τη Meta, θα μπορούσε να επωφεληθεί από την υπάρχουσα μεγάλη βάση χρηστών των άλλων πλατφορμών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των δύο δισεκατομμυρίων ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά.

close menu