Πληροφορική

H Marfin σε “κρίσιμο σταυροδρόμι” για την πώληση της Singular Logic

Δεν είναι ικανοποιημένη από τον ρυθμό των διαπραγματεύσεων με τον προτιμητέο επενδυτή

Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investment Group, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με την πορεία της πώλησης της SigularLogic , σύμφωνα με δηλώσεις που ανέφεραν πως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο επενδυτή, γεγονός για το οποίο η διοίκηση της MIG δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη.

Ήδη μετά από δύο μήνες από την ανάδειξη της SkyBox ως “προτιμητέου επενδυτή” για την εξαγορά της SingularLogic δεν έχει σημειωθεί η ανάλογος πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Οι συζητήσεις, ναι μεν συνεχίζονται, αλλά δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι θα ολοκληρωθούν αισίως και σύντομα.

Προσφορές είχαν υποβάλει : Η σύμπραξη Quest Holdings με τη SoftOne του Πάνου Γερμανού η οποία αποχώρησε. Η Profile σε συνεργασία με την Entersoft. Η Epsilon Net. Η Volton με την OTS. Η In Digital.

Η διοίκηση της MIG κατά την τελευταία γενική συνέλευση αναφέρθηκε στην πολύ ικανοποιητική οικονομική πορεία των κύριων θυγατρικών εταιρειών το 2019, όπως επίσης και στις επιπτώσεις που θα έχει στα φετινά οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου η πανδημία ειδικότερα, στις μεταφορές και στην εστίαση. Τονίστηκε ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις και ενέργειες, ώστε το κόστος να περιοριστεί από τα διάφορα “εργαλεία” και δυνατότητες των κρατικών μέτρων στήριξης.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, όπως και του τριμήνου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο οι εργασίες του ομίλου έχουν θετική εποχικότητα. Όσον αφορά στη ρευστοποίηση χρεών των εταιρειών της MIG από τις Τράπεζες , αναφέρθηκε ότι η συγκυρία δεν βοηθά, πλην όμως για τις εταιρείες του ομίλου και δεν μεταβάλλονται οι όροι της σύμβασης των συγκεκριμένων δανείων.

Επίσης η γενική συνέλευση αποφάσισε τη δραστική μείωση του υπολοίπου συσσωρευμένων ζημιών στον ισολογισμό της εταιρείας, μέσα από συμψηφισμό αποθεματικών, γεγονός που θα τη βοηθήσει στη συμμετοχή των θυγατρικών της εταιρειών σε εγχώρια και διεθνή προγράμματα ενώ εγκρίθηκαν και όλα τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης.

close menu