Εξαγορές - Συγχωνεύσεις

H Καριέρα εξαγοράζει τις επιχειρήσεις της CAREERBUILDER L.L.C. σε Ευρώπη και Ασία

Η Καριέρα Α.Ε. ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά των επιχειρήσεων της CareerBuilder L.L.C σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημιουργώντας το Kariera Group.

«Χτίζοντας πάνω στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει μέσω της συνεργασίας με περισσότερες από 15.000 εταιρείες που αναζητούν προσωπικό, το Kariera Group επεκτείνει, με τη συγκεκριμένη εξαγορά, την παρουσία του προσφέροντας διευρυμένες λύσεις σε διεθνές επίπεδο, καθώς θα αξιοποιεί πλέον τα 15 νέα sites εύρεσης προσωπικού σε Ευρώπη και Ασία και θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα με θέσεις εργασίας σε 10 διαφορετικές χώρες. Το Kariera Group στη νέα του μορφή θα έχει πάνω από 300 εργαζομένους, γραφεία σε 10 πόλεις και ενοποιημένο κύκλο εργασιών που θα προσεγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ για το 2023» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Αυτή η στρατηγική κίνηση αποτελεί μέρος της συστηματικής προσπάθειας του Kariera Group να γίνει παγκόσμιος παίκτης στον κλάδο της τεχνολογίας με την παροχή διευρυμένων υπηρεσιών και συνολικών λύσεων Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε εργοδότες που θέλουν να ξεχωρίσουν. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν κορυφαία sites εύρεσης εργασίας, υπηρεσίες Executive Search και Recruiting, εκδηλώσεις με φυσική ή virtual παρουσία όπως οι Ημέρες Καριέρας, παροχή δεδομένων σχετικά με την εργασία, υπηρεσίες Upskilling/Reskilling, δημιουργία communities ταλέντου, Employer Branding, Software Διαχείρισης Προσωπικού κ.ά» προστίθεται.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συναρπαστική εξέλιξη και τη δημιουργία του Kariera Group» δήλωσε ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. «Σε μια εποχή όπου το remote working, η τεράστια ανάγκη για επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και η διεθνής κινητικότητα του ταλέντου δυσκολεύει τους εργοδότες παγκοσμίως στο να εντοπίσουν το ιδανικό για αυτούς προσωπικό, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο συνδυάζοντας την πρόσβαση σε προσωπικό από 10 χώρες με μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογική καινοτομία της πλατφόρμας εύρεσης και διαχείρισης προσωπικού που προσφέρει το Kariera Group» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, ο κος Στέφανος Παντελιάδης δήλωσε ότι «Με μεγάλη περηφάνια συμμετέχουμε με τον αδερφό μου στο επόμενο βήμα της Καριέρα ΑΕ. Αναλαμβάνουμε την επένδυση που απαιτεί η εξαγορά και προσφέρουμε την εμπειρία ενός μεγάλου ομίλου για να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό που αντιλαμβάνεται τόσο τις ανάγκες των εργαζομένων, όσο και των επιχειρήσεων που προσφέρουν θέσεις εργασίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ιδέα εξαγοράς της Καριέρα, που πρωτοσυζητήθηκε με το Θεόφιλο σε ένα συνέδριο στο Βανκούβερ το 2017, οδηγεί σήμερα στη δημιουργία ενός ελληνικού ομίλου με αποτύπωμα σε πολλές χώρες και δραστηριότητα στον τόσο ενδιαφέροντα και κρίσιμο τομέα του ανθρώπινου δυναμικού».

Ο Jeff Furman, εκπροσωπώντας την εταιρεία CareerΒuilder L.L.C., δήλωσε ότι «συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό της ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΕ για την πρόσφατη εξαγορά των επιχειρήσεών μας, εκτός της Βόρειας Αμερικής, και την ευκαιρία για τον οργανισμό να αυξήσει τον αντίκτυπό του στο παγκόσμιο τοπίο ταλέντων».

close menu