Εκδηλώσεις

H επιτακτική ανάγκη για ασφάλεια στο 2ο Cyber Leaders’ Summit της Check Point

Η Check Point Software Technologies Ltd  διοργάνωσε με επιτυχία στις 8 Ιουνίου το 2ο “Check Point Cyber Leaders’ Summit” στην Αθήνα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Gazarte, μια ετήσια εκδήλωση του κλάδου της κυβερνοασφάλειας με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες. Προσκεκλημένοι ομιλητές και στελέχη της Check Point τόνισαν τη σημασία της υιοθέτησης λύσεων ασφάλειας ως απάντηση στη νέα εποχή και την αυξανόμενη εξάρτηση από το διαδίκτυο. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Νόαμ Κατς, ο οποίος κατά την έναρξή απεύθυνε και σύντομο χαιρετισμό.

 Ο Μιχάλης Μπόζος, Country Manager Ελλάδας, Κύπρου, Ρουμανίας και Βουλγαρίας της Check Point Software καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ενώ έκανε αναφορά στα 30 χρόνια διαδρομής της Check Point Software, επισημαίνοντας: “Με βαθιά κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε στον τομέα της ασφάλειας, η Check Point είναι έτοιμη να ενώσει τις δυνάμεις της μαζί σας και να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις. Με την εμπιστοσύνη περισσότερων από 100.000 εταιρειών σε 88 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Fortune 500 και Fortune 10, παρέχουμε ασυναγώνιστη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε ποικίλους επιχειρηματικούς τομείς και κλάδους. Με την υποστήριξη ενός δικτύου περισσότερων από 6.200 συνεργατών, η τεχνογνωσία μας εκτείνεται από την εγκατάσταση έως τη βελτιστοποίηση λύσεων κυβερνοασφάλειας, διασφαλίζοντας ότι το πλεονέκτημά σας γίνεται η δύναμή μας».

Συνέχισε λέγοντας: «Αξιοποιώντας τα 30 χρόνια εμπειρίας, η Check Point Software έχει εξελιχθεί παράλληλα με το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των απειλών. Η ακλόνητη δέσμευσή μας για άμυνα στον κυβερνοχώρο σε πραγματικό χρόνο μας οδήγησε στην ανάπτυξη μιας σειράς τεχνικών πρόληψης με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Ενώ ο κόσμος έχει μεταμορφωθεί και οι απειλές έχουν εξελιχθεί, η βασική μας αποστολή παραμένει σταθερή: να κάνουμε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο. Αγκαλιάζουμε τη συνδεσιμότητα και τις δυνατότητες του διαδικτύου για τη βέλτιστη επιχειρηματική λειτουργία, ενώ παράλληλα δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια. Εμπιστευτείτε την Check Point για την προστασία του ψηφιακού σας περιβάλλοντος».

Οι συνεχείς εξελίξεις στην τεχνολογία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το SASE, το SD-WAN, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και πολλά άλλα, καθιστούν δύσκολη τη διατήρηση του ελέγχου και την ασφαλή διαχείριση των λειτουργιών ανέφερε ο Peter Sandkuijl, VP Sales Engineering, EMEA της Check Point Software κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ακόμη, παρουσίασε τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η τεχνολογία της Check Point για να συμβάλει στη συνεχή υποστήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου να λειτουργούν με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας.

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν ένα διαρκώς διευρυμένο τοπίο απειλών, καθώς βασίζονται περισσότερο στις ψηφιακές υποδομές και υιοθετούν τεχνολογίες όπως το cloud computing, το AI και το Internet of Things. Οι κυριότεροι τύποι απειλών κυβερνοασφάλειας στους οποίους εκτίθενται οι χρήστες περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό (ransomware, trojans, spyware και crypto-jacking), επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής (phishing, spear phishing, smishing και vishing), εκμεταλλεύσεις εφαρμογών ιστού (SQL injection, απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα και cross-site scripting), επιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού (supply chain attacks) (exploitation of trusted relationships, third-party software και third-party code), επιθέσεις Denial of Service (DDoS και RDoS) και επιθέσεις man-in-the-middle (MitM και MitB). Αυτές οι απειλές αναδεικνύουν την ανάγκη για ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας για τη διασφάλιση της υποδομής και των ευαίσθητων δεδομένων κάθε εταιρείας.

Ο Peter Sandkuijl είπε: «Στην Check Point Software, η βασική μας αρχή είναι η πρόληψη, όχι μόνο η ανίχνευση απειλών. Αντιλαμβανόμαστε όλοι θεωρώ, ότι μόλις το κακόβουλο λογισμικό εισέλθει στο σύστημά, είναι ήδη πολύ αργά. Αναγνωρίζοντας την έλλειψη δεξιοτήτων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, καταλαβαίνουμε ότι δεν αρκεί να βασιζόμαστε μόνο στην ανθρώπινη παρέμβαση, γι’ αυτό οι λύσεις μας βασίζονται σε μια προσέγγιση με προτεραιότητα στην πρόληψη, παρέχοντάς σας ολοκληρωμένη προστασία μέσω των λύσεων μας όπως το Quantum network security το οποίο προσφέρει περιμετρική ασφάλεια και προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε επιχείρησής, το CloudGuard, το cloud native security system, το Consolidated Infinity Management, και το Horizon Security operations platform».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Oded Vanunu, Head of Products Vulnerabilities Research στην Check Point Software, ανέλυσε τους ρόλους και τις ευθύνες των συνδικάτων εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Στην παρουσίασή του, ο Oded διερεύνησε τη συνεχή εξέλιξη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και τους υπόγειους ρόλους και δομές της λειτουργίας τους.

Ο Oded Vanunu είπε: «Σήμερα, εξετάζουμε ένα ζήτημα που επηρεάζει κάθε τομέα της κοινωνίας – το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία των ψηφιακών υποδομών μας, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα μέτρα κυβερνοασφάλειας και να ενισχύσουμε τις άμυνές μας. Μέσω καίριων δεδομένων και αναλύσεων από ειδικούς, παρέχουμε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις στρατηγικές και τις δομές που έχουν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, δίνοντας έμφαση στη προληπτική προστασία. Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε πως δρουν οι δράστες όσον αφορά το ψηφιακό έγκλημα. ώστε να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τους οργανισμούς πιο αποτελεσματικά. Στην Check Point, στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τις εταιρείες και τους οργανισμούς με τις γνώσεις και τα εργαλεία για να παραμείνουν προστατευμένοι στον ψηφιακό κόσμο.» Κλείνοντας την ομιλία του ανάφερε πως:  «Ας οικοδομήσουμε μαζί ένα ανθεκτικό ψηφιακό οικοσύστημα που προάγει την εμπιστοσύνη και διασφαλίζει την ασφάλεια του διασυνδεδεμένου κόσμου μας».

Επίσης, ο Leon Owen, GTM Sales Manager, Horizon MDR/IR. EMEA & APAC, στην Check Point Software, αναφέρθηκε στις λύσεις του Security Operations Center που προσφέρει η Check Point, λέγοντας πως: «Με τη λύση Horizon  MDR / MPR της Check Point Software, αναζητάμε και αναλύουμε ύποπτα συμβάντα σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών, των τερματικών συσκευών, των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, του δικτύου και των εφαρμογών. Οι οργανισμοί μπορούν να επωφεληθούν από το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και την μακρόχρονη εμπειρία των αναλυτών της Check Point όσον αφορά στην αποτροπή, την ανίχνευση και την αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο. Με τη χρήση πρωτοπόρων εργαλείων όπως το Threat hunting, το AI analytics και το MITRE ATT&CK, η ομάδα Horizon παρακολουθεί, αναλύει και αξιολογεί τις ευπάθειες των συστημάτων, δίνοντας παράλληλα προτάσεις και λύσεις για την βέλτιστη προστασία στο κυβερνοχώρο, διασφαλίζοντας πως το περιβάλλον του οργανισμού παραμένει ασφαλές».

Στην αγορά της Ελλάδας, σύμφωνα την τελευταία έκθεση Check Point Software Threat Intelligence Report δείχνει ότι ένας οργανισμός στην Ελλάδα δέχεται επίθεση κατά μέσο όρο 801 φορές την εβδομάδα τους τελευταίους έξι μήνες, σε σύγκριση με μέσο όρο 1.250 επιθέσεις ανά οργανισμό παγκοσμίως, ενώ 97% των κακόβουλων αρχείων στην Ελλάδα διανεμήθηκαν μέσω email τις τελευταίες 30 ημέρες. Οι οργανισμοί που αντιμετώπισαν τις περισσότερες επιθέσεις ήταν η υγειονομική περίθαλψη, το λιανικό / χονδρικό εμπόριο και ο χρηματοπιστωτικός / τραπεζικός τομέας.

Το “Check Point Cyber Leaders’ Summit” αποτέλεσε το επίκεντρο συνάντησης για ακόμη μια χρονιά, αναδεικνύοντας πως οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν μια σοβαρή απειλή για την σύγχρονη κοινωνία καθώς η αυξανόμενη ψηφιοποίηση και την εξάπλωση της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμβέλεια και επιρροή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και με τη συμμετοχή όλων των συνεργατών και πελάτων της Check Point Software στην Ελλάδα.

close menu