Τηλεπικοινωνίες

H Deutsche Telekom πούλησε την T-Mobile Netherlands έναντι 5,1 δισ. ευρώ

Ο γερμανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση της ολλανδικής μονάδας κινητής τηλεφωνίας του στις Warburg Pincus και Apax Partners έναντι 5,1 δισ. ευρώ (6,1 δισ. δολ.), σε μια από τις μεγαλύτερες αποεπενδύσεις των τελευταίων ετών.

Τα fund εξαγόρασαν την T-Mobile Netherlands από την Deutsche Telekom και την συνεργάτιδά της στην κοινοπραξία, Tele2, η οποία διέθετε μερίδιο 25% στην εταιρεία, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη. Το πρακτορείο Bloomberg είχε μεταδώσει τη Δευτέρα ότι η γερμανική εταιρεία θα ανακοίνωνε σύντομα την πώληση της μονάδας της στην Ολλανδία. Η αξία του μεριδίου της Tele2 υπολογίζεται περίπου στα 860 εκατ. ευρώ.

Το deal είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών το τρέχον έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Οι Warburg Pincus και Apax είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους και το 2019 προκειμένου να εξαγοράσουν τη βρετανική εταιρεία δορυφόρων Inmarsat έναντι 3,4 δισ. δολ.

Η Deutsche Telekom είχε εισέλθει στην ολλανδική αγορά κινητής τηλεφωνίας το 2000, αποκτώντας μερίδιο σε κοινοπραξία με τις Belgacom και Tele Danmark. Η εταιρεία μετονομάστηκε σε T-Mobile Netherlands το 2003, όταν η γερμανική εταιρεία απέκτησε το μερίδιο των εταίρων της.

Σε ξεχωριστή συμφωνία, οι Deutsche Telekom και SoftBank ανακοίνωσαν swap μετοχών μέσω του οποίου αυξάνεται το ποσοστό του γερμανικού κολοσσού στην T-Mobile US.

close menu