Τηλεπικοινωνίες

H Deutsche Telekom εξετάζει την αύξηση του ποσοστού της στην British Telecom

Η Deutsche Telekom (DT) θα μπορούσε να αυξήσει το μερίδιό της στην British Telecom (BT), παρότι έχασε δισεκατομμύρια ευρώ από την αξία της αρχικής επένδυσής της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom Tim Hoettges σε συνέντευξη στους Financial Times.

Ο Hoettges βλέπει την αύξηση του μεριδίου ως μία από τις επιλογές της Deutsche Telekom για να ανακτήσει ορισμένες από αυτές τις ζημίες, είπε στην εφημερίδα, υποσχόμενος ότι “θα πάρει αυτά τα χρήματα πίσω”.

«Δεν είμαι νευρικός, θα μείνω ήσυχος και θα κάνω τη συναλλαγή χαρτοφυλακίου όταν είμαι έτοιμος να την κάνω», είπε, προσθέτοντας ότι η BT -η «φθηνότερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία» – είχε πολλές δυνατότητες.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το πρώην βρετανικό μονοπώλιο έχασε περίπου τα δύο τρίτα της κεφαλαιοποίησής του, συρρικνώνοντας την αξία του μεριδίου 12% της DT κατά περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Η DT έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της BT το 2015. Κοιτάζοντας πίσω, ο Hoettges χαρακτήρισε τη συμφωνία «το μεγαλύτερο λάθος του», προσθέτοντας: «Ήταν πολύ νωρίς και δεν καταλάβαινα όλα τα εμπόδια γύρω από την BT».

close menu