Ηλεκτροκίνηση

H Cycladic κάνει το στόλο των αεροσκαφών της ηλεκτρικό

Πιστή στη δέσμευση και το όραμά της να εδραιώσει και να επεκτείνει την ευέλικτη διασύνδεση μεταξύ των νησιών του Αιγαίου, η Cycladic προχωρά σε μια σειρά από νέες καινοτόμες επενδύσεις σχεδιάζοντας να λειτουργήσει τα πρώτα ηλεκτρικά αεροπλάνα στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα αναδιαμορφώνει το πρόγραμμά της κατά τη θερινή περίοδο με νέες απευθείας συνδέσεις ελληνικών προορισμών όπως η Αστυπάλαια και η Μήλος, το οποίο ξεκινά στις 15 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις προσπάθειες για την διεξαγωγή προγραμματισμένων πτήσεων σε προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τους οποίους για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει ακόμη εντάξει στο θερινό της πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι τους εξυπηρετούσε επιτυχημένα κατά τη χειμερινή περίοδο. Ταυτόχρονα με την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, η Διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις προσπάθειες για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων που της στερούν μέχρι και σήμερα τη δυνατότητα να εντάξει στο πρόγραμμά της ελκυστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Η εταιρεία υλοποίησε με συνέπεια και επιτυχία το σύνολο του προγραμματισμένου χειμερινού πτητικού της έργου σε αυτούς τους προορισμούς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την επιχειρησιακή της ετοιμότητα και αξιοπιστία. Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι η Cycladic είναι μια αυτόνομη ιδιωτική επένδυση χωρίς κρατική ενίσχυση, ευρωπαϊκή στήριξη ή επιδότηση.

Η Διοίκηση της Cycladic προχώρησε στη στρατηγική συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία Monte Aircraft Leasing Limited για την έναρξη προγράμματος σταδιακής μετατροπής του στόλου των αεροσκαφών της Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα που θα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. Η διαδικασία μετατροπής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του σχετικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου. Η Cycladic –επικεντρωμένη στη βιώσιμη αεροπλοΐα είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που προχωρά σε μια στρατηγική συνεργασία αυτής της μορφής.

Υπό το πλαίσιο των νέων επενδύσεων, η Cycladic εστιάζει στην έννοια της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, μέσω της στρατηγικής ανάπτυξης του δικτύου της. Με βάση την Πάρο και 3 υπερσύγχρονα Cessna Grand Caravan στον στόλο της, η ιδιωτική ενδο-νησιωτική αερογραμμή προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου και άνετες πτήσεις στους επιβάτες. Τα καινούργια και υπερπολυτελή για το μέγεθός τους αεροσκάφη, έχουν χωρητικότητα από 8 έως 12 επιβάτες προσφέροντας μία νέα ταξιδιωτική εμπειρία.

Με την έναρξη των νέων συνδέσεων της Cycladic και ενόψει μιας ανταγωνιστικής τουριστικής περιόδου, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης του βιώσιμου ελληνικού τουρισμού, ενώ διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ των κορυφαίων νησιωτικών προορισμών του Αιγαίου, βελτιώνοντας τη ζωή των κατοίκων τους και εμπλουτίζοντας την τουριστική τους ταυτότητα.

TAGS:

close menu