Τεχνολογίες

H Apple προωθεί αλλαγές για την ασφάλεια παιδικών λογαριασμών

Η Apple αποφάσισε να αφιερώσει επιπλέον χρόνο τους επόμενους μήνες προκειμένου να συλλέξει τις απαραίτητες  πληροφορίες και να κάνει βελτιώσεις σε σημαντικά χαρακτηριστικά που αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών.

«Τον περασμένο μήνα, ανακοινώσαμε σχέδια για χαρακτηριστικά που προορίζονται να βοηθήσουν στην προστασία των παιδιών από τα αρπακτικά που χρησιμοποιούν εργαλεία επικοινωνίας για να τα στρατολογήσουν και να τα εκμεταλλευτούν και να περιορίσουν τη διάδοση Περιεχομένου Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών”, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. “Με βάση τα σχόλια των πελατών, των αντιδρούντων, των ερευνητών και άλλων, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε επιπλέον χρόνο τους επόμενους μήνες για να συλλέξουμε πληροφορίες και να κάνουμε βελτιώσεις πριν από την κυκλοφορία αυτών των εξαιρετικά σημαντικών χαρακτηριστικών ασφάλειας των παιδιών”.

Η εταιρεία διευκρίνισε παράλληλα πως όλες αυτές οι διαδικασίες θα διενεργούνται στην συσκευή, προσθέτοντας ότι η ίδια δεν βλέπει ποτέ τις φωτογραφίες, προσθέτοντας ότι οι αλλαγές που προωθεί δεν καταργούν την end-to-end κρυπτογράφηση.

Όπως εξήγησε, όταν ένας παιδικός λογαριασμός στέλνει ή λαμβάνει εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου, η φωτογραφία θα θολώνει και  το παιδί  θα προειδοποιείται, ενώ θα εμφανίζονται χρήσιμες ενέργειες και θα διαβεβαιώνεται ότι είναι εντάξει αν δεν θέλει να δει ή να στείλει τη φωτογραφία. Ως πρόσθετη προφύλαξη, τα μικρά παιδιά μπορεί επίσης να ενημερωθούν ότι, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα παραμείνουν ασφαλή, οι γονείς τους θα λάβουν σχετικό μήνυμα αν δουν τη φωτογραφία.

TAGS:

close menu