Προϊόντα-Υπηρεσίες

Έρχονται οι πρώτοι υπολογιστές Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft

Οι προπαραγγελίες για τους νέους υπολογιστές ξεκινούν τη Δευτέρα, με τιμές που ξεκινούν από 999 δολάρια

Μία νέα σειρά υπολογιστών Windows με Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσίασε η Microsoft τη Δευτέρα, η οποία ονομάζεται Copilot+ PCs και είναι το ταχύτερο και πιο έξυπνο μοντέλο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

«Έχουμε επανασχεδιάσει πλήρως το σύνολο του υπολογιστή – από το πυρίτιο έως το λειτουργικό σύστημα, το επίπεδο εφαρμογών έως το cloud – με την τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο, σηματοδοτώντας την πιο σημαντική αλλαγή στην πλατφόρμα των Windows εδώ και δεκαετίες», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η Microsoft λανσάρει τους υπολογιστές Surface Copilot+, με το νέο Surface Pro και το Surface Laptop, ενώ συνεργάζεται επίσης με εταιρείας σε υλικό, όπως οι Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo και Samsung, οι οποίοι θα λανσάρουν τους δικούς τους υπολογιστές Copilot+.

Οι προπαραγγελίες για τους νέους υπολογιστές ξεκινούν τη Δευτέρα, με τιμές που ξεκινούν από 999 δολάρια.

Συγκεκριμένα, οι υπολογιστές αυτοί έχουν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που τροφοδοτούνται από τα τσιπ AI της συσκευής.

Η πιο αξιοσημείωτη είναι η «Ανάκληση», η οποία σύμφωνα με τη Microsoft είναι ουσιαστικά σαν να έχει ο υπολογιστής σας «φωτογραφική μνήμη» και θυμάται όλα όσα κοιτάξατε στον υπολογιστή σας, βοηθώντας σας να θυμηθείτε γρήγορα πού έχετε αποθηκεύσει κάτι.

Η Microsoft αναφέρει ότι οι υπολογιστές είναι έως και 20 φορές πιο ισχυροί με την τεχνητή νοημοσύνη και προσφέρουν επίσης βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με έως και 22 ώρες σε μία μόνο φόρτιση. Η νέα αρχιτεκτονική των τσιπ συνδυάζει CPU, GPU και μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) υψηλής απόδοσης για αποτελεσματική επεξεργασία AI.

Επίσης, οι νέοι υπολογιστές θα προσφέρουν ζωντανές λεζάντες, οι οποίες λειτουργούν σε όλες τις εφαρμογές και τις πλατφόρμες βίντεο για να μεταφράζουν «κάθε ήχο που περνάει από τον υπολογιστή σας» σε λεζάντες σε πραγματικό χρόνο. Η λειτουργία μεταφράζει πάνω από 40 γλώσσες και λειτουργεί ακόμη και εκτός σύνδεσης.

Οι υπολογιστές Copilot+ διαθέτουν επίσης ένα πλήκτρο Copilot στο πληκτρολόγιο, το οποίο παρέχει γρήγορη πρόσβαση στην AI. Αυτό θα βελτιώσει την πρόσβαση σε έναν πράκτορα AI, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου GPT-4o από την OpenAI, για πιο ανθρώπινες φωνητικές αλληλεπιδράσεις.

close menu