Οικονομία

Economist: «Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 82 χωρών

Τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 82 κρατών σημείωσε η Ελλάδα, σημειώνει σε δημοσίευμά του ο Economist

Η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 82 κρατών, στο σχετικό δείκτη του Economist Intelligence Unit, σημειώνει με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Α. Πατέλης.

Όπως προσθέτει, άνοδος 28 θέσεων, δηλαδή, από τη θέση 62 στη θέση 34 κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Economist, «Η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο δείκτη μας κατά την περίοδο αυτή. Αυτό αντικατοπτρίζει τον αντίκτυπο μιας φιλοεπιχειρηματικής κυβέρνησης υπό την ηγεσία της ΝΔ, η οποία διανύει τώρα τη δεύτερη θητεία της, και η οποία προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, μείωσε τους φόρους και ενίσχυσε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη».

Σημειώνεται ότι η κατάταξη έρχεται μετά από αξιολόγηση 91 δεικτών, που μετρούν την ελκυστικότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε 82 χώρες και εδάφη. «Η Σιγκαπούρη βρέθηκε στην κορυφή της τελευταίας κατάταξης και η βαθμολογία της Ελλάδας βελτιώθηκε σε σχέση με την τελευταία φορά, αντανακλώντας τις φιλοεπιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις, τις μειώσεις φόρων και την αυξημένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη» επισημαίνει ο Economist.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Σιγκαπούρη, η Δανία και οι ΗΠΑ θα είναι οι τρεις γεωγραφικές περιοχές με το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον τα επόμενα πέντε χρόνια. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης, μαζί με τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Ζηλανδία.

close menu