Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαγωνισμός για οδικά έργα 3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

Επισημαίνεται πως ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του νέου έργου είναι 3.000.000 €, με χρηματοδότηση ιδίων πόρων της Περιφέρειας  Αττικής

Το «πράσινο» φως για την έναρξη έργων που θα βελτιώσουν τις υποδομές του οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής, δόθηκε μετά την προκήρυξη του σχετικού ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου.

Επισημαίνεται πως ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του νέου έργου είναι 3.000.000 €, με χρηματοδότηση ιδίων πόρων της Περιφέρειας  Αττικής.

Tα νέα έργα προβλέπουν εργασίες βελτίωσης των υποδομών του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο σειράς έργων της Περιφέρειας Αττικής στη Δυτική Αττική, με σκοπό την αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, το έργο, που δημοπρατήθηκε συμπεριλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (επούλωση φθορών, αντικατάσταση-συντήρηση πινακίδων και στηθαίων ασφαλείας, καθαρισμός ή επισκευή φρεατίων, κ.ά.)
  • Αντιμετώπιση φθορών με νέο οδόστρωμα συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων
  • Αντικατάσταση ή τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας με σύγχρονες προδιαγραφές μήκους 1.000 m
  • Αποκατάσταση διαγράμμισης συνολικής επιφάνειας 30 στρεμμάτων
  • Άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου (εκσκαφές, άρση καταπτώσεων, αποκατάσταση καθιζήσεων, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, κ.ά.)
  • Μηνιαία καταγραφή με επιτόπου έλεγχο και αποτύπωση βλαβών με χρήση ειδικού εξοπλισμού και κατάλληλου λογισμικού και ηλεκτρονικών συσκευών που έχουν την δυνατότητα καταγραφής της γεωγραφικής θέσης της λαμβανομένης ψηφιακής εικόνας
  • Και τέλος, άμεση κινητοποίηση για αποκατάσταση βλαβών.

Αξίζει να επισημανθεί ότι για την οδική ασφάλεια και τη συντήρηση του οδικού δικτύου:

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο με τίτλο «Συντήρηση & αποκατάσταση φθορών οδικού δικτύου Π.Ε. Δυτικής Αττικής (Α20)», προϋπολογισμού 2.000.000 €, στο πλαίσιο του οποίου έχουν προχωρήσει εκτεταμένες εργασίες σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Επιπλέον, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δημοπράτησης (πριν το      Ελεγκτικό Συνέδριο) το νέο έργο «Συντήρηση & αποκατάσταση φθορών οδικού δικτύου Π.Ε. Δυτικής Αττικής(Α23)», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 €  (με Φ.Π.Α.).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Συνεπείς στη δέσμευση μας πως θα εστιάσουμε σε έργα και υποδομές που στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την προάσπιση της ζωής των πολιτών που είναι για εμάς προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Μόλις δημοπρατήσαμε άλλο ένα σημαντικό οδικό  έργο στη Δυτική Αττική, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, το οποίο σε συνδυασμό με τα άλλα σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη, διασφαλίζουν τη ριζική αναβάθμιση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στην περιοχή, που έχει «πληγωθεί» πολλές φορές από φυσικές καταστροφές και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρει: «Η οδική ασφάλεια αλλά και η εικόνα και η επισκεψιμότητα της περιοχής μας ξεκινά από το οδικό δίκτυο. Στόχος μας είναι να μην αφήνουμε ούτε μια ημέρα χαμένη. Για αυτό και υπάρχει έργο σε εξέλιξη, το νέο έργο που μόλις δημοπρατήθηκε και νέο έργο που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δημοπράτησης, χωρίς να μένει «στον αέρα» η συντήρηση του οδικού μας δικτύου. Εκτελούμε έργα, με συνέχεια και συνέπεια».

close menu