Χρηματοδοτήσεις

Αυτές είναι οι startups που έγιναν δεκτές στο EIT Digital Venture Program 2021

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά το Found.ation υλοποιεί το EIT Digital Venture Program (East Balkans) με την υποστήριξη του EIT Digital, του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργανισμού για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Εννέα ομάδες σε στάδιο πρώιμης δραστηριότητας επιλέχθηκαν από την ανατολική περιοχή των Βαλκανίων (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Κύπρος) για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης, που ξεκίνησε δυναμικά με ένα διήμερο bootcamp.

Στις 10 και 11 Μαΐου οι εννέα ομάδες από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικά workshops, masterclasses και ομιλίες, μέσα από ένα ασφαλές online περιβάλλον, με τη συμμετοχή instructors του Found.ation, αλλά και καταξιωμένων επαγγελματιών σε τομείς της αγοράς όπως η στρατηγική επιχειρήσεων, οι νομικές υπηρεσίες, οι επενδύσεις κ.ά. Για το διάστημα των εβδομάδων που θα ακολουθήσουν, οι startups θα έχουν συστηματική και ουσιαστική στήριξη από τους mentors που τους ανατέθηκαν, ευκαιρίες δικτύωσης με έμπειρα στελέχη της αγοράς, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης webinars για μια ποικιλία σχετικών με τις δραστηριότητές τους θεμάτων.

Οι εννέα ομάδες είναι οι εξής:

  • ARGOS (Ελλάδα) – μια κοινοτική πλατφόρμα για την ευημερία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, βασισμένη σε τεχνολογίες smart city.
  • Deepconomy (Κύπρος) – μια λύση αυτοματοποίησης του λογιστικού workflow με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης.
  • Energy Shift (Κύπρος) – μια πλατφόρμα που επιτρέπει σε πολίτες να συνεπενδύουν και να αποκτούν συνιδιοκτησία σε ηλιακά πάρκα.
  • Enforge (Ελλάδα) – μια λύση για την ψηφιακοποίηση της βιομηχανικής παραγωγής, που επιτρέπει σε κατασκευαστές να προσφέρουν σε μαζική κλίμακα προσωποποιημένα προϊόντα, γρήγορα και με μικρό κόστος.
  • Plantee (Ελλάδα) – μια υπηρεσία δενδροφύτευσης “as a service”, η οποία επιτρέπει σε επιχειρήσεις να ενισχύσουν το οικολογικό τους προφίλ με ένα κλικ.
  • Renthis2me (Ελλάδα) – μια πλατφόρμα που διευκολύνει τον δανεισμό και την ενοικίαση μεταξύ δύο μερών, αποτελώντας κάτι σαν “Airbnb” για αντικείμενα.
  • SciDrones (Ελλάδα) – μια λύση αναγνώρισης και παρακολούθησης θαλάσσιων λυμάτων σε ενάλιες ζώνες.
  • Silent Inbox (Ελλάδα) – ένα Gmail plugin που φιλοδοξεί να δώσει στους χρήστες καλύτερο έλεγχο των εισερχομένων, μέσω προσαρμοσμένου φιλτραρίσματος προωθητικών emails.
  • WowMind (Ρουμανία) – μια πλατφόρμα elearning βασισμένη στο βίντεο, ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες της ψηφιακής γενιάς, που φιλοδοξεί να φέρει μια διαφορετική προσέγγιση στη μάθηση.

 

Κάθε μία από αυτές θα λάβει 15 χιλ. ευρώ σε χρηματοδότηση με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επιτάχυνσης, ενώ θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και επιπλέον €10.000 στη συνέχεια.

Σημειώνεται πως από την έναρξη του προγράμματος EIT Digital Venture Program μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, έχουν επενδυθεί συνολικά 360 χιλ. ευρώ σε 24 early stage startups.

close menu