Έργα - Διαγωνισμοί

Απερρίφθη η προσφυγή της Landis+Gyr στον διαγωνισμό ύψους 1 δισ. ευρώ του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές

Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων απέρριψε την προσφυγή της Landys+Gyr για τον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές. Με την προσφυγή της, η Ελβετική εταιρεία ζητούσε να συνεχίσει στον διαγωνισμό, παρά την αρχική απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης που είχε θέσει τον φάκελο της εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας λόγω ελλείψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελβετική εταιρεία δεν είχε περιλάβει στην πρότασή της το εργοστάσιο στην Κόρινθο ως υπεργολάβο του έργου, αλλά άλλη μονάδα, κάτι που διαψεύδεται από την εταιρεία.

Σε περίπτωση που η μητρική εταιρεία αποφασίσει να συνεχίσει να προσφεύγει στα αρμόδια όργανα, τότε ο διαγωνισμός του 1 δισ. ευρώ κινδυνεύει να βγει εκτός ορίων με πολύμηνες καθυστερήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, ο διαγωνισμός του διαχειριστή θα περάσει στο επόμενο στάδιο που είναι η υποβολή τεχνικών και οικονομικών προσφορών. Έχει προηγηθεί η προεπιλογή από την οποία οι Ελβετοί έμειναν εκτός και υπάρχει και ένα ακόμη στάδιο, το τρίτο και τελευταίο κατά το οποίο θα υπάρξουν απευθείας διαπραγματεύσεις για τις τεχνικές, εμπορικές, νομικές και οικονομικές απαιτήσεις του Τεύχους Διακήρυξης με όσους έχουν περάσει στο προηγούμενο στάδιο.

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζουν η ισπανική θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής μετρητών Itron Spain SLU, από κοινού με την επίσης ισπανική ZIV Aplicaciones y Tecnologia SL. Επιπλέον, συμμετέχουν η ρουμανική θυγατρική της επίσης αμερικανικής εταιρείας παραγωγής μετρητών Elster Rometrics SRL μαζί με τις Intracom SA Telecom Solutions και την Elster Gmbh.

Στην τελική κούρσα θα βρεθεί επίσης η Σλοβενική εταιρεία κατασκευής μετρητών Iskraemecο, η οποία έχει κατέβει στο διαγωνισμό από κοινού με την γαλλική Oracle France SAS και η ελληνική Protasis. Στην τελευταία, η οποία είναι κοινοπραξία από κοινού με την γαλλική Sagemcom Energy & Telecom SAS, φέρεται να συμμετέχει και ο όμιλος Κοπελούζου. Nα σημειωθεί ότι η Protasis, είναι η μόνη εταιρεία από τις διαγωνιζόμενες, η οποία έχει κινηθεί ενάντια στην συμμετοχή της Landis+Gyr στο διαγωνισμό στηρίζοντας την απόφαση του ΔΕΔΔΗΕ.

close menu