Επιχειρήσεις

Ανακαλύφθηκε η πρώτη επιχείρηση στην Ανατολία με 12 ιδρυτές και κεφάλαιο 15 κιλά χρυσού

Μια εκπληκτική ανακάλυψη στο Κιουλτεπέ φέρνει στο φως το εμπορικό παρελθόν της Ανατολίας. Μια ταμπλέτα που χρονολογείται 4.000 χρόνια πίσω αποκαλύπτει ότι η πρώτη επιχείρηση στην περιοχή ιδρύθηκε από 12 ανθρώπους οι οποίοι συνέβαλαν με 15 κιλά χρυσού.

Οι ανασκαφές στην περιοχή των ερειπίων Kültepe Kaniş-Karum στον αυτοκινητόδρομο Kayseri-Sivas φωτίζουν τη δραστηριότητα των Ασσυρίων στην Ανατολία. Κατά τη διάρκεια της Μέσης Εποχής του Χαλκού, οι Ασσύριοι κατέστησαν την Ανατολία κέντρο εμπορικών δραστηριοτήτων, ιδρύοντας πολλές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η πόλη του Κιουλτεπέ αναδεικνύεται ως ένα από τα παλαιότερα εμπορικά κέντρα της Ανατολίας, με περίπου 6.000 χρόνια ιστορίας. Οι ανασκαφές στον τόπο διαρκούν εδώ και 75 χρόνια, ανακαλύπτοντας πάνω από 20.000 πήλινες ταμπλέτες. Αυτά τα ευρήματα αποκαλύπτουν λεπτομερώς τις εμπορικές δραστηριότητες της περιοχής.

Ο ηγέτης των ανασκαφών, καθηγητής Φικλί Κουλάκογλου, αποκαλύπτει ότι η πρώτη εταιρεία στην Ανατολία ιδρύθηκε περίπου πριν από 4.000 χρόνια από 12 άτομα που συνέβαλαν με συνολικά 15 κιλά χρυσού. Οι ταμπλέτες αποκαλύπτουν ότι οι περισσότερες από αυτές εξυπηρετούσαν εμπορικούς σκοπούς, καταγράφοντας κάθε χρηματοοικονομική συναλλαγή με λεπτομέρειες.

Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Οι ταμπλέτες περιλαμβάνουν επίσης στοιχεία για κοινωνικές πρακτικές, όπως συμβόλαια γάμου, διαζύγια και κληρονομικά έγγραφα. Είναι μια πολύτιμη πηγή για την κατανόηση της ζωής και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εποχής εκείνης στην Ανατολία.

close menu