Εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία και χρήσιμα συμπεράσματα η εκδήλωση της ΚτΠ στη ΔΕΘ για την Δικαιοσύνη

Ενίσχυση της διαφάνειας, αναβάθμιση της ποιότητας στην απονομή της δικαιοσύνης, καλύτερη αξιολόγηση δικαστικών υποθέσεων, απομακρυσμένες δίκες: Αυτοί ήταν οι βασικοί πυλώνες της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης που οργάνωσε η ΚτΠ στο πλαίσιο της ΔΕΘ, με συμμετέχοντες τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, την Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Ευαγγελία – Ελισάβετ Κουλουμπίνη, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρη Φινοκαλιώτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας κ. Σταύρο Ασθενίδη.

Ο κ. Ασθενίδης, κλείνοντας τη συζήτηση, τόνισε ότι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός είναι πλέον λειτουργικό κομμάτι όλων των δομών και υπηρεσιών της πολιτείας και ως εκ τούτου χρειάζεται σταθερή χρηματοδότηση από τον τακτικό Προϋπολογισμό του Κράτους, εξηγώντας ότι οι τεχνολογίες απαιτούν διαρκείς αναβαθμίσεις, δίνοντας ως παράδειγμα τις μεγάλες αλλαγές που έφερε πρόσφατα η Τεχνητή Νοημοσύνη, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς και ο κ. Παπαστεργίου. Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Τζανόπουλος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση για το e-dikAIosyni.gr, τη δέσμη των έργων που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας, ως κεντρικός κόμβος σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για λογαριασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εδώ: https://bit.ly/483EbsT

close menu