Επιχειρήσεις

8 ανερχόμενες Cybersecurity Startups

Με αφορμή τον μήνα Cybersecurity που διανύουμε σας παρουσιάζουμε οκτώ ανερχόμενες και πολλά υποσχόμενες Startups στο χώρο πρόληψης και καταστολής των κυβερνοεπιθέσεων

Ο χώρος των cybersecurity Startups αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Το 2021, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις κυβερνοασφάλειας συγκέντρωσαν χρηματοδότηση άνω των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ήταν σημαντική αύξηση από το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, το δεύτερο τρίμηνο του 2023, η χρηματοδότηση VC για νεοσύστατες επιχειρήσεις κυβερνοασφάλειας μειώθηκε κατά 63% στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, που ήταν το χαμηλότερο σημείο από το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Παρ ‘όλα αυτά, το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς κυβερνοασφάλειας προβλέπεται να φτάσει τα 424,97 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,48% από το 2023 έως το 2028.

Hack The Box
Η ελληνικών συμφερόντων Startup παρέχει μια διαδικτυακή – παιχνιδοποιημένη προσέγγιση στην εκπαίδευση κυβερνοασφάλειας, με θεωρητικές και πρακτικές πλευρές δοκιμών διείσδυσης, σε βάθος και ενημερωμένο υλικό.
Η Hack The Box προσφέρει προκλήσεις που επιτρέπουν στους επαγγελματίες πληροφορικής, κρατικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς και εταιρείες να βελτιώνουν συνεχώς τις δυνατότητές τους και να εκπαιδεύουν τα στελέχη τους στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όλα σε ένα μέρος με μια ρεαλιστική προσέγγιση σε πραγματικές συνθήκες.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από τους Άρη Ζηκόπουλο, Χάρη Πυλαρινό και James Hooker και έχει συγκεντρώσει συνολικά 110 εκατομμύρια δολάρια σε δύο γύρους από επτά επενδυτές, με τον τελευταίο να είναι ένας γύρος χρηματοδότησης Series B ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την Carlyle τον Ιανουάριο του 2023.
Η Hack The Box έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει παγκόσμια παρουσία με γραφεία στην Ελλάδα.

Abnormal Security
Η Abnormal Security είναι μια cloud πλατφόρμα ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιεί AI για την πρόληψη εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 και έχει συγκεντρώσει συνολικά 285 εκατομμύρια δολάρια σε πέντε γύρους από έξι επενδυτές με την Startup αποτιμάται σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πλατφόρμα της εταιρείας χρησιμοποιεί ειδικά προφίλ συμπεριφοράς για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό επιθέσεων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”. Τα προϊόντα της Abnormal Security περιλαμβάνουν προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανίχνευση ανάληψης λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαχείριση κατάστασης ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.α.

Cyware
Η Cyware είναι πάροχος πληροφοριών απειλών και SOAR (ενορχήστρωση ασφάλειας, αυτοματοποίηση και απόκριση) για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν και να σταματήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και έχει συγκεντρώσει συνολικά 80,9 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερις γύρους από 11 επενδυτές. Η σουίτα κεντρικού ελέγχου ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Cyware παρέχει προηγμένες δυνατότητες για ανταλλαγή πληροφοριών στρατηγικής και τεχνικής απειλής και ενορχήστρωση, αυτοματοποίηση και απόκριση ασφάλειας (SOAR) με έναν αρθρωτό και ολοκληρωμένο τρόπο. Το δίκτυο ανταλλαγής απειλών της Cyware περιλαμβάνει αρκετούς μεγάλους ISAC (Information Sharing and Analysis Centers) δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μοιράζονται πληροφορίες απειλών μεταξύ των μελών τους αυτοματοποιημένα.

Snyk
Η Snyk είναι μια πλατφόρμα ασφάλειας προγραμματιστών που βοηθά τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε λογισμικό να αναπτυχθούν γρήγορα και να παραμείνουν ασφαλείς. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και έχει συγκεντρώσει συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 11 γύρους από 29 επενδυτές. Η Snyk αποτιμάται σε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα. Η πλατφόρμα της εταιρείας προσφέρει δυνατότητες χρήσης τόσο χωρίς κώδικα όσο και χαμηλού κώδικα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις ομάδες ασφαλείας να αυτοματοποιήσουν τις διάφορες εφαρμογές καταπολέμησης απειλών πριν αυτές συμβούν. Τα προϊόντα της Snyk περιλαμβάνουν σάρωση ευπάθειας και διορθώσεις που υποστηρίζονται από AI για ιδιόκτητο κώδικα, έλεγχος ανοιχτού κώδικα, containers και υποδομών cloud.

Lacework
Η Lacework είναι μια Startup ασφάλειας που παρέχει αυτοματοποιημένη ασφάλεια cloud. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Lacework έχει την έδρα της στο Mountain View της Καλιφόρνια και έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα της Lacework προσφέρει προστασία φόρτου εργασίας cloud και διαχείριση κατάστασης ασφάλειας στο cloud μεταξύ άλλων.

Axonius
Η Axonius είναι πάροχος λύσεων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και διαχείρισης SaaS στον κυβερνοχώρο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 και έχει συγκεντρώσει συνολικά 195 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερις γύρους από 16 επενδυτές. Η Axonius αποτιμάται σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα. Η πλατφόρμα της Axonius παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα όλων των περιουσιακών στοιχείων και συσκευών στο περιβάλλον ενός οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών cloud, κινητής τηλεφωνίας και IoT.

EclecticIQ
Η EclecticIQ είναι ένας παγκόσμιος πάροχος τεχνολογίας και υπηρεσιών πληροφοριών απειλών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και έχει συγκεντρώσει συνολικά 47 εκατομμύρια ευρώ σε μια περίοδο τεσσάρων ετών. Η EclecticIQ έχει την έδρα της στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα της EclecticIQ παρέχει μια ενοποιημένη εικόνα των δεδομένων πληροφοριών απειλών από πολλαπλές πηγές, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να εντοπίζουν και να ανταποκρίνονται σε απειλές στον κυβερνοχώρο πιο αποτελεσματικά.

Protect AI
Η Protect AI δημιουργεί λύσεις κυβερνοασφάλειας για συστήματα AI και μοντέλα Machine Leaqrning, βοηθώντας τους προγραμματιστές και τις επιχειρήσεις ML να αγκαλιάσουν το MLSecOps και τις επιχειρήσεις να ασφαλίσουν τα συστήματα AI και τα μοντέλα ML και να μειώσουν τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2019 και έχει συγκεντρώσει συνολικά 17,5 εκατομμύρια δολάρια σε δύο γύρους από δύο επενδυτές.Η πλατφόρμα της Protect AI παρέχει ασφάλεια από άκρο σε άκρο για συστήματα AI και μοντέλα ML, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας δεδομένων, της ασφάλειας μοντέλων και της ασφάλειας κατά την εκτέλεση.

close menu