Τηλεπικοινωνίες

3GPP και Apple σε διαφορετικούς δρόμους προς το 6G;

Ο οργανισμός τηλεπικοινωνιακών προτύπων 3GPP και η Apple ανακοίνωσαν φαινομενικά-ξεχωριστά σχέδια για το 6G, με την πρώτη να ανακοινώνει ότι θα αρχίσει να αναπτύσσει μια σειρά προδιαγραφών, ενώ η δεύτερη δημοσίευσε μια θέση εργασίας για το σχεδιασμό μιας αρχιτεκτονικής αναφοράς.

Ο 3GPP δήλωσε ότι θα αναπτύξει τις προδιαγραφές 6G μαζί με τους εταίρους ARIB, ATIS, CCSA, ETSI, TSDSI, TTA και TTC. Η 3GPP σημείωσε επίσης ότι οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την έκδοση 18 και ότι σύντομα θα ξεκινήσει η ανάπτυξη των προδιαγραφών της έκδοσης 19 που σχετίζονται με το 5G Advanced, αλλά δήλωσε ότι κάθε νέα γενιά κινητής τηλεφωνίας είναι μια πολυετής διαδικασία.
Ως εκ τούτου, ο οργανισμός 3GPP στοχεύει να δώσει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη των προϊόντων και των υπηρεσιών τους πριν από τη γενική διαθεσιμότητα του 6G γύρω στο 2030.

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple δημοσίευσε μια θέση εργασίας αναζητώντας έναν «αρχιτέκτονα κυψελοειδούς πλατφόρμας» για να «οδηγήσει και να συντονίσει το σχεδιασμό και τη μοντελοποίηση μιας αρχιτεκτονικής αναφοράς 6G». “Πρέπει να αναπτυχθεί ένα κατάλληλο σύνολο πρωτοτύπων υλοποιήσεων και μοντέλων αρχιτεκτονικής αναφοράς που επιτρέπουν την αξιολόγηση των υποψηφίων τεχνολογιών και των περιπτώσεων χρήσης”, σύμφωνα με την αγγελία εργασίας. “Θα συνεργαστείτε διαλειτουργικά με ομάδες έρευνας και ανάπτυξης για να προτείνετε, να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε προσομοιώσεις και πειράματα για την αξιολόγηση των υποψηφίων τεχνολογιών 6G”.

TAGS:

close menu