Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Zeronorth: O ψηφιακός βραχίονας της Maersk άνοιξε γραφεία στην Ελλάδα

Η Zeronorth, που αποτελεί τον τεχνολογικό βραχίονα της Maersk, άνοιξε γραφεία στην Ελλάδα με σκοπό να υποστηρίξει περαιτέρω τους πελάτες της εταιρείας στη χώρα μας για την ψηφιοποίηση τους και την ενίσχυση των προσπαθειών για μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος.

Τα νέα γραφεία της εταιρείας με έδρα την Δανία, αποτελούν σημαντική επέκταση των δραστηριοτήτων της και σηματοδοτούν τον αυξημένο ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στην εμπορική στρατηγική της και την προώθηση του λογισμικού της, Optimize.

Όπως δήλωσε ο Soren Meyer, διευθύνων σύμβουλος της ZeroNorth “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε γραφεία στην Ελλάδα, αποκτώντας παρουσία στην σημαντικότερη και μεγαλύτερη αγορά ναυτιλίας. Σε μια εποχή που η ναυτιλία αγκαλιάζει την ψηφιοποίηση, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε τους Έλληνες πλοιοκτήτες να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Με αυτή μας την κίνηση μπορούμε να συνεργαστούμε στενά με τους ηγέτες της ελληνικής ναυτιλίας για να διερευνήσουμε πώς το Optimize μπορεί να δημιουργήσει αυξημένα έσοδα και μειωμένες εκπομπές άνθρακα. Είμαι πεπεισμένος ότι η ζωντανή και στενή ναυτική κοινότητα της Ελλάδας θα καταλάβει αμέσως το όραμά μας για ψηφιοποίηση της ναυτιλίας για το κλίμα και θα συμμετάσχει μαζί μας στις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε πιο βιώσιμες οικονομικά και περιβαλλοντικά επιχειρήσεις”, κατέληξε ο Meyer.

Το ZeroNorth’s Optimize παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των πλοίων και καθορίζει τη βέλτιστη ταχύτητα κάθε σκάφους για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου. Παρακολουθεί ολόκληρο το στόλο και ειδοποιεί τους χειριστές εάν ένα σκάφος πρέπει να αλλάξει ταχύτητα. Αυτό γίνεται με την ερμηνεία πολλαπλών σημείων δεδομένων όπως καιρός, θαλάσσια ρεύματα, τιμές καυσίμων και εκπεμπόμενο CO2 – τα οποία μετατρέπονται σε συγκεκριμένη δράση.

Επικεφαλής του γραφείου της ZeroNorth Greece επελέγη ο Παναγιώτης Μπαχτής, με εμπειρία δεκαετιών στην τεχνική και εμπορική διαχείριση  πλοίων, που έχει συνεργαστεί στενά με πολλές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, παρέχοντας λύσεις για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση στρατηγικών διαχείρισης καυσίμων. Αναφερόμενος στην επέκταση της ZeroNorth στην Ελλάδα, ο κ. Μπαχτής δήλωσε: “Με το άνοιγμα των γραφείων μας στην Ελλάδα έχουμε παρουσία στην μεγαλύτερη αγορά πλοιοκτητών του πλανήτη. Σε μια περίοδο που οι ελληνικές εταιρείες αγκαλιάζουν την τεχνολογία με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα, και κάποιες εταιρείες είναι πραγματικοί πρωτοπόροι στη βελτιστοποίηση των επιδόσεων και στο ταξίδι προς ένα βιώσιμο μέλλον”.

close menu