Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βυθιζόμενα οικολογικά συστήματα αποθήκευσης απορριμμάτων στην Καλλιθέα

Στόχος του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών υγιεινής αποθήκευσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος συλλογής

Προγραμματική σύμβαση για την τοποθέτηση οικολογικών βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους στον Δήμο Καλλιθέας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρήστου Θεοδωρόπουλου.

Ειδικότερα, θα τοποθετηθούν 41 συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης των ΟΤΑ και 20 βυθιζόμενα συστήματα συλλογής και αποθήκευσης απορριμμάτων, σε επιλεγμένα σημεία του δήμου, ο οποίος θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση με το ποσό των 3.963 ευρώ.

Τα σημεία θα είναι κεντρικά, εκεί όπου υπάρχουν συστάδες κάδων συχνά υπερχειλισμένοι και με διάχυτη δυσοσμία, μία συχνή κατάσταση με αρνητικό αντίκτυπο στην εμπορική δραστηριότητα των κεντρικών σημείων.

Στόχος του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών υγιεινής αποθήκευσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος συλλογής. Παράλληλα, θα επιτυγχάνεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων και μικρότερη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, καθώς ένα σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης αντικαθιστά ικανοποιητικό αριθμό κοινών τροχήλατων κάδων.

Ο δήμαρχος Δ. Κάρναβος, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το έργο, επισημαίνοντας ότι συμβάλλει στην επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος για την πόλη.

«Χαίρομαι που συμβάλλουμε ώστε να περιοριστεί στην πόλη της Καλλιθέας το φαινόμενο της συσσώρευσης σκουπιδιών και των δυσάρεστων οσμών. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε “ πράσινες” πολιτικές με οφέλη για την υγεία των πολιτών αλλά και για τις τοπικές οικονομίες», επισήμανε σχετικά ο κ. Πατούλης.

close menu