Τεχνολογίες

VR/AR Association: ξεκίνησε τη λειτουργία του το ελληνικό chapter

H δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα περιλαμβάνει όλους όσους ασχολούνται με τον τομέα της επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας (virtual/augmented reality – VR/AR) αποτελεί τον στόχο που έχει θέσει το ελληνικό chapter του VR/AR Association, του μεγαλύτερου συνδέσμου παγκοσμίως για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Η σύσταση του ελληνικού chapter ολοκληρώθηκε πρόσφατα και στα ιδρυτικά μέλη του περιλαμβάνονται εταιρείες, όπως είναι η DTMH, η PowerX.tech, η Spectacle, η Wonder Immersive και η VR Productions, οι οποίες έχουν να παρουσιάσουν μία σειρά από καινοτόμα projects και εφαρμογές VR και AR. Οι εφαρμογές αυτές αξιοποιούνται από επιχειρήσεις και οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδας και απευθύνονται σε μία ευρεία γκάμα κλάδων όπως αυτοί της διαφήμισης, της εκπαίδευσης, της υγείας, της ασφάλειας, του αθλητισμού αλλά και του δημιουργικού περιεχομένου.

124,4 δισ. δολάρια μέχρι το 2023.

Η παγκόσμια αγορά του VR, του AR αλλά και του αποκαλούμενου mixed reality (MR) αναμένεται να παρουσιάσει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια με ορισμένες εκτιμήσεις να αναμένουν ότι το 2023 η αξία της θα διαμορφωθεί στα 124,4 δισ. δολάρια.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο VR/AR Association συμμετέχουν παγκοσμίως πάνω από 4300 οργανισμοί και επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν 70 παραρτήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύνδεση με την παγκόσμια κοινότητα.

«Στόχος της προσπάθειας που ξεκινήσαμε είναι να συνδέσουμε την τοπική και την παγκόσμια κοινότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτές τις πρωτοποριακές τεχνολογίες αλλά και να προσελκύσουμε ταλέντο προκειμένου να ασχοληθεί με τον εντυπωσιακό κόσμο του extended reality» αναφέρει ο Τομ Κολοκυθάς, πρόεδρος του ελληνικού chapter του VR/AR Association και ιδρυτής της DTMH.

Εκτός του κ. Κολοκυθά, η πρώτη διοικητική ομάδα του chapter περιλαμβάνει ακόμη τον Στάθη Μουστάκη (PowerX.tech), τον Ιωάννη Έξαρχο (VR Productions), τον Ιωάννη Έξαρχο (Spectacle) και την Αλεξία Κυριακοπούλου (Wonder Immersive).

Ποιος το μέγεθος της ελληνικής αγοράς;

Στα πλάνα του ελληνικού chapter του VR/AR Association για το 2021 περιλαμβάνονται:

  • Η διενέργεια έρευνας για το μέγεθος της ελληνικής αγοράς για την εικονική/επαυξημένη πραγματικότητα. Η έρευνα προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο 2021.
  • Η διοργάνωση μίας ανοικτής προς το κοινό εκδήλωσης το φθινόπωρο του 2021
  • Η συνεργασία με δημόσια και ιδιωτικά ακαδημαϊκά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του VR/AR.
  • Η προώθηση ελληνικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε διεθνείς οργανισμούς και συνέδρια
  • Η διεύρυνση των μελών του ελληνικού chapter

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος για το χώρο του VR/AR, μία από τις πρώτες κινήσεις του ελληνικού chapter είναι η συνεργασία με την κοινότητα του Extended Reality Athens. Το ελληνικό chapter του VR/AR Association θα είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης που διοργανώνει το Extended Reality Athens στις 22 Απριλίου όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το χώρο του VR και του AR.

close menu