Τράπεζες

Visa, Mastercard και Paypal διέκοψαν τις ηλεκτρονικές τους πληρωμές στη Ρωσία

Η Visa, η Mastercard και η PayPal δήλωσαν ότι σταματούν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, κατηγορώντας τη χώρα για τη συνεχιζόμενη εισβολή της στην Ουκρανία. Θα χρειαστούν λίγες ημέρες από τη Visa και τη Mastercard για να διακόψουν τις συναλλαγές τους και να αναστείλουν όλες τις υπηρεσίες του δικτύου.

Εκτός από τον αποκλεισμό ορισμένων ρωσικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η Mastercard ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει κάρτες που εκδίδονται από ρωσικές τράπεζες και θα σταματήσει να επεξεργάζεται συναλλαγές από κάρτες που έχουν εκδοθεί εκτός Ρωσίας αλλά χρησιμοποιούνται σε ρωσικούς εμπόρους ή ΑΤΜ.

Οι εταιρείες αντιμετώπισαν δημόσιες πιέσεις να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία ως αποτέλεσμα της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία, ενώ οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων αντιστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό στα αιτήματα να αποκλείσουν αμέσως όλους τους κατοίκους της Ρωσίας, παρά τις εκκλήσεις Ουκρανών αξιωματούχων και νομοθέτες παγκοσμίως, και θα το κάνουν μόνο αν υποχρεωθούν νομικά.

Αφού οι επεξεργαστές πιστωτικών καρτών ανακοίνωσαν τις αναστολές τους, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι κάρτες Visa και Mastercard θα συνεχίσουν να λειτουργούν εντός της χώρας, επειδή οι συναλλαγές διεκπεραιώνονται εντός της χώρας και οι κυρώσεις δεν τις επηρεάζουν.

close menu