Τράπεζες

UBS: Τα κρυπτονομίσματα δεν θα λειτουργήσουν ως πραγματικά νομίσματα

Τα κρυπτονομίσματα ενδέχεται να μην καταφέρουν ποτέ να λειτουργήσουν ως πραγματικά νομίσματα, υποστηρίζει η UBS Global Wealth Management.

Το «θεμελιώδες ελάττωμα» που έχουν είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η προσφορά δεν μπορεί να μειωθεί όταν η ζήτηση συρρικνώνεται, δήλωσε ο Paul Donovan, επικεφαλής οικονομολόγος της UBS GWM, σε ένα βίντεο αυτήν την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν νομίσματα, είπε.

Ένα «σωστό νόμισμα», όπως το ονόμασε ο Donovan, πρέπει να είναι ένα σταθερό απόθεμα αξίας, παρέχοντας βεβαιότητα ότι θα είναι σε θέση να αγοράσει αύριο το ίδιο καλάθι αγαθών με αυτό που αγοράζει σήμερα. Αυτή η βεβαιότητα προέρχεται από την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να μειώσουν την προσφορά όταν περιορίζεται η ζήτηση. Δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός για την μείωση της προσφοράς στα περισσότερα κρυπτονομίσματα και, ως εκ τούτου, η αξία τους μπορεί να συρρικνωθεί – οδηγώντας σε κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης.

«Είναι απίθανο οι άνθρωποι να θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάτι ως νόμισμα εάν δεν έχουν απολύτως καμία βεβαιότητα για το τι μπορούν να αγοράσουν με αυτό αύριο», υποστήριξε ο Donovan.

close menu