Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τριπλή παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε η Κομισιόν

Για τρεις διαφορετικές υποθέσεις αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι για τις συγκεκριμένες υποθέσεις διαπιστώθηκε άρνηση συμμόρφωσης των ελληνικών αρχών με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και τις σχετικές υποδείξεις των ευρωπαϊκών θεσμών, στην ανταλλαγή επιστολών που προηγείται μιας τέτοιας παραπομπής.

Και οι τρεις υποθέσεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχουν να κάνουν με χρόνια προβλήματα και ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού.

Στην πρώτη έχουμε να κάνουμε με τον τρόπο που το κράτος συμπεριφέρεται ως ένας κακοπληρωτής, στη δεύτερη με το ότι η χώρα μας εξακολουθεί να μην έχει επικαιροποιημένα σχέδια για τη διαχείριση του αυξανόμενου κινδύνου από πλημμύρες (κάτι που άλλωστε διαπιστώσαμε τραγικά φέτος στη Θεσσαλία) και στην τρίτη με τη γνωστή πληγή των χωματερών που ακόμη και όταν σταματούν να χρησιμοποιούνται δεν αποκαθίστανται.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.in.gr/2023/11/16/greece/tripli-parapompi-tis-elladas-sto-eyropaiko-dikastirio-apofasise-komision/

close menu