Τεχνολογίες

Τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που «εγκυμονεί» η Τεχνητή Νοημοσύνη, εξετάζει ο Τζο Μπάιντεν

Η τεχνητή νοημοσύνη ή AI γίνεται ένα καυτό θέμα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που εγκυμονεί η Τεχνητή Νοημοσύνη για τους ανθρώπους, την κοινωνία και την εθνική ασφάλεια κατά τη διάρκεια συνάντησης με συμβούλους επιστήμης και τεχνολογίας στον Λευκό Οίκο σήμερα Τρίτη δήλωσε αξιωματούχος.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με το Συμβούλιο Συμβούλων Επιστήμης και Τεχνολογίας του Προέδρου (PCAST) την ίδια ημέρα που ο προκάτοχός του, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παραδίδεται στη Νέα Υόρκη για κατηγορίες που απορρέουν από την έρευνα σχετικά με τα χρήματα που καταβλήθηκαν για την απόκρυψη χρημάτων σε μια πορνοστάρ.

Ο Μπάιντεν αρνήθηκε να σχολιάσει τα νομικά προβλήματα του Τραμπ και οι στρατηγικοί αναλυτές των Δημοκρατικών λένε ότι η επικέντρωσή του στη διακυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα είδος πολιτικά συμφέρουσας διαχωριστικής οθόνης, καθώς ο πρώην αντίπαλός του, ένας Ρεπουμπλικάνος, θα αντιμετωπίζει τις νομικές του προκλήσεις.

«Ο πρόεδρος θα συζητήσει τη σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων και της ασφάλειας για να διασφαλιστεί η υπεύθυνη καινοτομία και οι κατάλληλες εγγυήσεις», ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σε δήλωσή του ενόψει της συνάντησης του Μπάιντεν.

«Θα καλέσει το Κογκρέσο να περάσει διακομματική νομοθεσία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής για την προστασία των παιδιών και τον περιορισμό των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουν οι εταιρείες τεχνολογίας για όλους μας».

Η τεχνητή νοημοσύνη ή AI γίνεται ένα καυτό θέμα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Η ομάδα ηθικής της τεχνολογίας Center for Artificial Intelligence and Digital Policy ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ να σταματήσει την OpenAI από την έκδοση νέων εμπορικών εκδόσεων του GPT-4, το οποίο έχει εντυπωσιάσει και τρομάξει τους χρήστες με τις ικανότητές του που μοιάζουν με τις ανθρώπινες ικανότητες να παράγει γραπτές απαντήσεις σε αιτήματα.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής των ΗΠΑ Κρις Μέρφι προέτρεψε την κοινωνία να κάνει μια παύση καθώς εξετάζει τις επιπτώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης.

close menu