Λογισμικό

Το “X” (πρώην Twitter) ετοιμάζεται να συγκεντρώσει τα βιομετρικά στοιχεία των χρηστών

Τα βιομετρικά στοιχεία των χρηστών του ετοιμάζεται να ξεκινήσει να συγκεντρώνει το κοινωνικό δίκτυο Χ (πρώην Twitter) όπως αναφέρεται στην νέα προσθήκη της πολιτικής απορρήτου

«Βάσει της συγκατάθεσής σας, ενδέχεται να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις βιομετρικές σας πληροφορίες για λόγους ασφάλειας και ταυτοποίησης», αναφέρει η εταιρεία στη νέα πολιτική της. Το X δεν ορίζει τι θεωρεί βιομετρικό, αν και άλλες εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει τον όρο για να περιγράψουν δεδομένα που αφορούν το πρόσωπο, τα μάτια και τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός ατόμου.

Ένας εκπρόσωπος της X με έδρα το Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε τη νέα αλλαγή πολιτικής στο Bloomberg, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης επικρίνονται εδώ και καιρό από χρήστες και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης διαφημίσεων προσαρμοσμένων στα ενδιαφέροντα και το ιστορικό αναζήτησης ενός ατόμου.

Δεν είναι σαφές πώς ο Χ θα συλλέξει τα βιομετρικά δεδομένα ή πώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν. Ο Έλον Μασκ, ο οποίος αγόρασε το Twitter πέρυσι, έχει πει ότι μία από τις προτεραιότητές του είναι να απαλλάξει τον ιστότοπο από μη αυθεντικούς λογαριασμούς.

Η X είπε ότι σκοπεύει επίσης να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις εργασίας και το ιστορικό εκπαίδευσης των χρηστών. «Μπορεί να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία (όπως το ιστορικό απασχόλησής σας, το εκπαιδευτικό σας ιστορικό, τις προτιμήσεις απασχόλησης, τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας, τη δραστηριότητα αναζήτησης εργασίας και δέσμευση κ.λπ.) για να σας προτείνουμε πιθανές θέσεις εργασίας, για να τις μοιραστούμε με πιθανούς εργοδότες όταν υποβάλετε αίτηση για εργασία, για να μπορέσουν οι εργοδότες να βρουν πιθανούς υποψηφίους και να σας δείξουν πιο σχετικές διαφημίσεις», σύμφωνα με την ενημερωμένη πολιτική απορρήτου.

Η προηγούμενη πολιτική, που ίσχυε μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, δεν περιλάμβανε αναφορές σε βιομετρικά δεδομένα ή στο ιστορικό εργασίας και απασχόλησης.

TAGS:

close menu