Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Το Σχολείο του Μέλλοντος από τη Lenovo και τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης και η ανάπτυξη των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων μαθητών, φοιτητών και καθηγητών είναι καίριας σημασίας για την Lenovo. Ο Νο1 κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, προσφέρει ήδη ολοκληρωμένες λύσεις συσκευών, υπηρεσιών και εφαρμογών που καλύπτουν κάθε ανάγκη κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος, ενώ συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα για να φέρει σήμερα το Σχολείο του Μέλλοντος.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η συνεργασία της Lenovo με τα πρωτοπόρα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου που ήδη προσφέρουν «Τάξεις του Μέλλοντος», όπου με τις λύσεις Lenovo, η διδασκαλία γίνεται μία ουσιαστική εμπειρία μάθησης. Με τεχνολογική υποδομή που περιλαμβάνει, συνεργατική πλατφόρμα, σουίτα ηλεκτρονικών ψηφιακών εργαλείων, ηλεκτρονικό υλικό μάθησης και διάθεση συσκευής Lenovo 300e 2nd Gen σε κάθε μαθητή, στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου ακολουθείται ήδη ένα ευέλικτο, υβριδικό μοντέλο διδασκαλίας.

Η δημιουργία ενός καινοτόμου περιβάλλοντος μάθησης, τα ερεθίσματα που προσφέρει το ψηφιακό υλικό και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου, οδηγούν τους μαθητές σε υψηλότερο βαθμό ενθουσιασμού και ενεργής συμμετοχής μέσα στην τάξη. Παράλληλα, η χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, μέσω της συσκευής, προσφέρει τη δυνατότητα στους καθηγητές να παρακολουθούν τους τρόπους και χρόνους των εργασιών των μαθητών και να σχεδιάσουν εξατομικευμένες πορείες μάθησης, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μαθητή.

Δοκιμασμένο σε πολλά σχολεία στο εξωτερικό
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο κος Γιώργος Λιναρδάτος, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτήριων Αυγουλέα – Λιναρδάτου, δήλωσε: «Στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου θεωρούμε πλέον πως ο τρόπος που τα παιδιά μαθαίνουν, επικοινωνούν, συνεργάζονται και δημιουργούν έχει αλλάξει. Αν τα σχολεία το αγνοήσουν αυτό, θα πάψουν να ενδιαφέρουν τους μαθητές τους. Ο ψηφιακός μας μετασχηματισμός ενσωματώνει εργαλεία που επιτρέπουν στους μαθητές να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες σήμερα. Το Lenovo 300e Gen 2 έχει όλα τα χαρακτηριστικά που ζητούσαμε και, το σημαντικότερο, είναι EDU device, που σημάνει ότι είναι εκπαιδευτικό εργαλείο, δοκιμασμένο σε πολλά σχολεία στο εξωτερικό»
Ο κος Παναγιώτης Μακρυνιώτης, Γενικός Διευθυντής Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε «Ως ηγέτης στην τεχνολογία, Νο1 προτεραιότητα μας στην Lenovo είναι βοηθήσουμε τους μαθητές και τους δασκάλους να φτάσουν την ψηφιακή μάθηση στο επόμενο βήμα. Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λιναρδάτου, αξιοποιώντας της λύσεις της Lenovo, κάνουν το επόμενο βήμα, με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών που αλλάζουν την καθημερινότητα μαθητών και δασκάλων και μεταμορφώνουν την εμπειρία της μάθησης σε ένα διαδραστικό παιχνίδι. Η δύναμη της Lenovo βρίσκεται στο ότι μπορεί να παρέχει ήδη ολοκληρωμένες λύσεις για το Σχολείο του Μέλλοντος με εργαλεία που συμβάλλουν ώστε να μην χάνεται εκπαιδευτικός χρόνος και να μειώνονται τα κόστη των εκπαιδευτηρίων»

H Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) είναι μια εταιρεία αξίας US$60 δισεκατομμυρίων που ανήκει στη λίστα Fortune 500, με 63.000 εργαζομένους που δραστηριοποιείται σε 180 αγορές σε όλον τον κόσμο. Εστιάζοντας σε ένα τολμηρό όραμα για την παροχή πιο έξυπνης τεχνολογίας για όλους, αναπτύσσουμε τεχνολογίες που αλλάζουν τον κόσμο και δημιουργούν μια αξιόπιστη και βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς. Με τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πιο ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου έξυπνων συσκευών και υποδομών στον κόσμο, ηγούμαστε του Έξυπνου Μετασχηματισμού – για να δημιουργήσουμε καλύτερες εμπειρίες και ευκαιρίες για εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το: https://www.lenovo.com, ακολουθήστε μας στα LinkedIn, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Weibo και δείτε τα πιο πρόσφατα νέα μας στο StoryHub.

close menu