Τεχνολογίες

Το μεγαλύτερο πείραμα της Silicon Valley ξεκίνησε: Τι είναι το «dogfooding» – Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δοκιμάζουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης σε ένα μαζικό πείραμα «dogfooding» – Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας αυτών των εταιρειών και να επηρεάσουν την αγορά εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας.

Στο πείραμα «dogfooding», οι εταιρείες τεχνολογίας δοκιμάζουν τις εφευρέσεις τους στους ίδιους τους υπαλλήλους τους. «Πριν προσπαθήσετε να πείσετε όλους τους άλλους να φάνε το φαγητό σας, καλύτερα να το δοκιμάσετε εσείς οι ίδιοι πρώτα». Έτσι σκέφτεται η Silicon Valley. Ο τρόπος αυτός δοκιμής είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εντοπίσουν οι εταιρείες τυχόν προβλήματα και να προχωρήσουν σε βελτιώσεις πριν από την πλήρη ανάπτυξη των τεχνολογικών τους εφευρέσεων. Ο Googler Άντονι Βαλόνε είχε εξηγήσει αυτή την προσέγγιση σε ένα blog του, το έτος 2014.

«Το dogfooding αποτελεί σημαντικό μέρος της διαδικασίας δοκιμών μας», έγραφε τότε. «Αυτή η εσωτερική ανατροφοδότηση έχει, σε πολλές περιπτώσεις, συμβάλει σε αλλαγές του σχεδιασμού των προϊόντων».

Για να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου στο newmoney πατήστε ΕΔΩ

close menu