Επιχειρήσεις

Το Lockdown φέρνει ξανά άνοδο στις ηλεκτρονικές παραγγελίες των super market

Απότομη άνοδο δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των ηλεκτρονικών παραγγελιών των super market, καθώς οι καταναλωτές προσπαθούν να περιορίσουν την έκθεση τους στον κορωνοϊό, σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά.

Με την Αττική να μπαίνει από αύριο το πρωί σε περιορισμένη απαγόρευση κυκλοφορίας και την εστίαση να κλείνει, την ίδια στιγμή που ανακοινώθηκε καθολικό lockdown στην Θεσσαλονίκη, τα super market βλέπουν τις ηλεκτρονικές τους παραγγελίες να αυξάνονται, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η αύξηση έχει φτάσει ακόμα και το 100%.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, τα super market είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στην πιθανή «εκτόξευση» των ηλεκτρονικών παραγγελιών, έχοντας συσσωρευμένη εμπειρία από την διαχείριση του πρώτου κύματος την Άνοιξη, αλλά και την σύναψη συμφωνιών με εταιρείες κούριερ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των παραγγελιών. Ταυτόχρονα και όπως επισημαίνεται ειδικά από τις μεγάλες αλυσίδες του χώρου, υπάρχει επάρκεια προϊόντων και δεν πρόκειται να παρατηρηθούν ελλείψεις όπως είχε συμβεί την Άνοιξη ειδικά σε προϊόντα απολύμανσης.

Την ίδια όμως στιγμή και όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού καθώς η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή και κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί.

close menu