Οικονομία

Το ΕΒΕΑ εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υποστήριξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας (ΕΒΝ)

Τα μέλη του δικτύου χαιρέτησαν την ένταξη του ΕΒΕΑ ενώ επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, υπογραμμίζοντας «τη συμβολή της σε αυτή την διεθνή επιτυχία του μεγαλύτερου ελληνικού επιμελητηρίου».

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών εντάχθηκε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υποστήριξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας (European Business and Innovation center network – EBN), μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του επιμελητηρίου, Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου και αξιολόγησης των δράσεών του.

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση του EBN στη Ναντ της Γαλλίας, η διοίκηση και τα μέλη του δικτύου χαιρέτησαν την ένταξη του ΕΒΕΑ ενώ επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην πρόεδρο του ΕΒΕΑ, υπογραμμίζοντας «τη συμβολή της σε αυτή την διεθνή επιτυχία του μεγαλύτερου ελληνικού επιμελητηρίου».

Η κυρία Εφραίμογλου ευχαρίστησε τα παλαιότερα μέλη για την υποδοχή και σημείωσε ότι: «Η ένταξη του ΕΒΕΑ στο European Business and Innovation Center Network (EBN) αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για το επιμελητήριο και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Αυτή η αναγνώριση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση των επιχειρήσεων μας. Η συμμετοχή μας στο EBN θα μας προσφέρει πρόσβαση σε προηγμένα εργαλεία και γνώσεις, τα οποία θα μεταφέρουμε στις επιχειρήσεις-μέλη μας, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του EBN για τη θερμή υποδοχή και τη στήριξή τους. Είμαι βέβαιη ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει νέα δυναμική στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ένταξη του ΕΒΕΑ στο EBN δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος των νεοφυών επιχειρήσεων ενώ το επόμενο διάστημα στελέχη του επιμελητηρίου θα λάβουν εκπαίδευση από τους ειδικούς του EBN σε νέα εργαλεία υποστήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

close menu