Γενικές Ειδήσεις

Τάκης Θεοδωρικάκος: Χωρίς ούτε ένα ευρώ παραπάνω οι πολίτες θα έχουν νέα διαβατήρια δεκαετούς διάρκειας

“Οι πολίτες, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω, θα έχουν νέα διαβατήρια δεκαετούς διάρκειας. Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης και έχει πάρει έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών. Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε την καταβολή περίπου 4,4 ευρώ χαρτόσημο για κάθε πρόσθετο χρόνο. Αυτή η οικονομική επιβάρυνση δεν θα ισχύσει για την επιπλέον διάρκεια», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “ALPHA 989”.

Αναφερόμενος αμέσως μετά στη νέα ψηφιακή εφαρμογή wallet.gov.gr, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να έχουν στο κινητό τους την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, σημείωσε: «Είναι μεγάλη ευκολία να έχεις στο κινητό σου την ταυτότητα και την άδεια οδήγησης. Είναι ευκολία και για τους αστυνομικούς, όταν κάνουν τους σχετικούς ελέγχους. Επομένως, με αυτή την ψηφιακή μεταβολή, που έρχεται σε συνέχεια εκατοντάδων άλλων σημαντικών ψηφιακών εφαρμογών στα τρία χρόνια αυτής της κυβέρνησης, έχει γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα των πολιτών. Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης στηn ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους».

Αστυνομική Εκπαίδευση

Οσον αφορά στην ευρύτερη πολιτική συναίνεση με την οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αστυνομική εκπαίδευση, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος: Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση υπερψήφισαν το νομοσχέδιο με το οποίο αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται η αστυνομική εκπαίδευση. Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αναβαθμίζεται στα πρότυπα των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων. Με καθηγητές οι οποίοι θα εκλέγονται, με εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, με μεταπτυχιακές σπουδές και με τη δυνατότητα να μεταβληθεί η Σχολή σε ένα πολύ σημαντικό διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο για τις Αστυνομίες της περιοχής και να αναβαθμίσει τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην Νότιο Ανατολική Μεσόγειο και στον τομέα της Ασφάλειας. Επίσης, αναβαθμίζονται το σύνολο των σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας με στόχο τη διαρκή επανεκπαίδευση, προκειμένου οι αστυνομικοί μας να έχουν τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και να είναι σε θέση να αποδίδουν το πιο σημαντικό έργο που έχουμε ανάγκη ως ελληνική κοινωνία, την ασφάλεια των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα».

Σχετικά με τον καίριο ρόλο της ΕΛΑΣ στις πυρκαγιές, υπογράμμισε ο υπουργός: «Στέλνουμε τις μέγιστες δυνατές αστυνομικές δυνάμεις να συνδράμουν την πυροσβεστική, διότι με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που υπάρχει, η Ελληνική Αστυνομία έχει την εκτίμηση καθοριστικής συμβολής στην εκκένωση χωριών, γειτονιών, πόλεων, οικισμών όπου έχει δοθεί το σήμα της εκκένωσης του 112, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και της περιουσίες των πολιτών στις περιοχές που έχουν εκκενωθεί. Αρα η Αστυνομία έχει πολύ σοβαρό επιχειρησιακό ρόλο, στον οποίο έχει ανταποκριθεί πλήρως και με το παραπάνω όλο αυτό το χρονικό διάστημα….».

close menu