Τεχνολογίες

Τα ιπτάμενα ηλεκτρικά ταξί της Wisk κατακτούν του ουρανούς του Λος Άντζελες

Η Wisk ολοκλήρωσε το πρόγραμμα πτήσεών της με την πρώτη δημόσια επίδειξη μιας αυτόνομης πτήσης αεροταξί eVTOL στην περιοχή του Λος Άντζελες

Τις πρώτες δημόσιες πτήσεις eVTOL (ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης) ολοκλήρωσε με επιτυχία στο Λος Άντζελες η εταιρεία ιπτάμενων ηλεκτρικών ταξί Wisk Aero.

Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο του Λονγκ Μπιτς, στο πλαίσιο επετειακού φεστιβάλ εναέριων επιδείξεων, με αεροσκάφος 5ης γένιας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπράιαν Γιούτκο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, δηλώνοντας «εξαιρετικά υπερήφανος» που η Wisk Aero έγινε η πρώτη εταιρεία ιπτάμενων ταξί που «πέταξε» στο Λος Άντζελες και μάλιστα με αυτόνομο αεροσκάφος.

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της Boeing, της οποία πλέον η Wisk είναι πλέον θυγατρική.

Τον Ιούλιο του 2023, η Wisk ολοκλήρωσε μια δημόσια επίδειξη ενός αυτόνομου αεροσκάφους σταθερών πτερύγων eVTOL κατά τη διάρκεια της EAA AirVenture στο Oshkosh του Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με την Wisk, η πτήση έδειξε ότι τα αυτόνομα, πλήρως ηλεκτρικά αεροπορικά ταξί είναι ασφαλή και αθόρυβα και παρείχαν αξία και γνώσεις για την ομάδα πτήσεων και επιχειρήσεων της εταιρείας.

Η Wisk είναι μια πλήρως ιδιόκτητη θυγατρική της Boeing και έχει την έδρα της στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, με τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Με περισσότερο από μια δεκαετία εμπειρίας και περίπου 1.700 δοκιμαστικές πτήσεις, η Wisk εκτιμά ότι διαμορφώνει το μέλλον των καθημερινών μετακινήσεων και των αστικών μετακινήσεων, με ασφάλεια και βιώσιμη ανάπτυξη.

close menu