Στρατηγική Συνεργασία

Συνεργασία Uber με Allianz για κάλυψη οδηγών ταχυμεταφορών

Για την ασφαλιστική κάλυψη των οδηγών της gig economy συνεργάζονται η Allianz Partners και η Uber σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Από την αρχή του έτους, η Allianz παρέχει το πρόγραμμα Προστασίας Συνεργατών της Uber, που καλύπτει μεταξύ άλλων πληρωμές αποζημίωσης για απώλεια εισοδήματος σε περιπτώσεις ατυχήματος, τραυματισμού ή νοσηλείας κατά την διαδρομή και παροχές εκτός ταξιδιού, για παράδειγμα αναρρωτική άδεια μετ’ αποδοχών έως και 15 ημέρες, πληρωμές μητρότητας και πατρότητας και αποζημιώσεις για απώλεια χρόνου λόγω παρουσίας στο δικαστήριο.

Το πρόγραμμα Προστασίας Συνεργατών, το οποίο εισήχθη στον κλάδο από την Uber το 2017, έχει σχεδιαστεί για να καλύψει ειδικά τις ανάγκες ανεξάρτητων οδηγών και ταχυμεταφορέων, οι οποίοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber για πρόσβαση σε ευέλικτες ευκαιρίες απασχόλησης. Είναι δωρεάν και διατίθεται αυτόματα σε όλους τους ανεξάρτητους συνεργάτες που πληρούν τα αντίστοιχα κριτήρια καταλληλόλητας της Uber, ενώ τα έξοδα καλύπτονται από την εταιρεία.

H Sirma Boshnakova, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Allianz Partners, δήλωσε σχετικά: «Ως κορυφαίος παγκόσμιος συνεργάτης για εταιρείες κινητικότητας, είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Uber για να γίνουμε ο μεγαλύτερος πάροχος ασφάλισης προστασίας συνεργατών για εργαζόμενους σε πλατφόρμες στην Ευρώπη. Στην Allianz προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον των πελατών και των συνεργατών μας και να τους δώσουμε κουράγιο για αυτό που ακολουθεί. Η πανδημία του COVID ανέδειξε πιο άμεσα τον ουσιαστικό ρόλο των οδηγών και των ταχυμεταφορέων και την ανάγκη για εξατομικευμένες ασφαλιστικές λύσεις. Αυτό το κορυφαίο ασφαλιστικό πρόγραμμα ανεβάζει τον πήχη στην καινοτόμο προστασία σε ολόκληρο τον κλάδο και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την Uber και τους συνεργάτες της αυτή τη σημαντική στιγμή».

O Karl Gray, Επικεφαλής Ασφάλισης για την περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) της Uber δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Allianz Partners για να παρέχουμε σε οδηγούς και ταχυμεταφορείς σε όλη την Ευρώπη το πρόγραμμα Προστασίας Συνεργατών, το οποίο τους επιτρέπει να απολαμβάνουν ελευθερία και ευελιξία, με την ηρεμία που παρέχεται από την πρόσθετη ασφάλεια και προστασία. Προγράμματα όπως αυτό σηματοδοτούν τη δέσμευσή μας να βελτιώσουμε την εργασία στην πλατφόρμα και να παρέχουμε στους ανεξάρτητους εργαζόμενους στην Ευρώπη τα οφέλη και την προστασία που θέλουν. Ελπίζουμε ότι αυτό θα ενθαρρύνει και τον υπόλοιπο κλάδο να επιτρέψει την προστασία των εργαζομένων στις ευρωπαϊκές πλατφόρμες, ανεξάρτητα από την εφαρμογή στην οποία θα επιλέξουν να εργαστούν».

close menu