Τεχνολογίες

Συνεργασία Lancom και Grid Telecom με επίκεντρο το νέο data center, Balkan Gate I

Lancom και Grid Telecom ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους, με τη δημιουργία κεντρικού προστατευμένου σημείου παρουσίας (Protected Point of Presence) της Grid Telecom στο υπό κατασκευή Balkan Gate I, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Το Balkan Gate Ι, με προδιαγραφές TIER III του Uptime Institute, θα παρέχει όλα τα εχέγγυα για την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του Carrier Grade δικτύου οπτικών ινών της Grid Telecom, στη Βόρειο Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, αξιοποιεί το χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών του, διαθέτοντας μισθωμένες γραμμές υψηλών ταχυτήτων, σε εγχώριους και σε διεθνείς παρόχους. Το δίκτυο οπτικών ινών, συνολικού μήκους 3.000 χλμ. με σχεδιασμό επέκτασης στα 12.000 χλμ., εκτείνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώνοντάς την με όλες τις Βαλκανικές χώρες και την Τουρκία. Επιπρόσθετα, η Grid ενισχύει την διαθεσιμότητα των dark fiber υπηρεσιών, παρέχοντας εναλλακτικές διαδρομές στους παρόχους, για να αναπτύξουν το δικό τους αξιόπιστο και προστατευμένο δίκτυο οπτικών ινών.

Η Lancom, δραστηριοποιείται από το 2009, προσφέροντας Public και Private Cloud & Data Center υπηρεσίες, σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, μέσω των δύο ιδιόκτητων data center της σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ταυτόχρονα αναπτύσσει ιδιόκτητο μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών στις δύο πόλεις, παρέχοντας protected  λύσεις διασύνδεσης fiber to the business (FTTB) σε ταχύτητες από 1 Gbps έως 10 Gbps. H κατασκευή του τρίτου data center της, Balkan Gate I, θα προσφέρει στη Βόρεια Ελλάδα το μεγαλύτερο carrier neutral Data Center της και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Energy Efficient Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο CEO της Lancom, Γιώργος Νώλης, δήλωσε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας, τοποθετώντας την Ελλάδα σε ανταγωνιστική θέση με ισχυρή παρουσία ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Η Lancom, μέσα από τη συγκεκριμένη στρατηγική συνεργασία με την Grid Telecom, καθιστά το Balkan Gate I ένα μοναδικό τηλεπικοινωνιακό HUB για τα Βαλκάνια»

O CEO της Grid Telecom, Γιώργος Ψυρρής, ανέφερε από την πλευρά του: «Η επιλογή της Lancom και του -υπό κατασκευή- Balkan Gate I με προδιαγραφές TIER III, αποτελούν για εμάς μια εγγύηση για την ασφάλεια και την υψηλή διαθεσιμότητα του δικτύου μας. Ήταν κάτι που έλειπε από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει τη γεωστρατηγική θέση να αποτελέσει το HUB της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Η Grid Telecom επεκτείνει μεθοδικά το δίκτυο και την παρουσία της σε Data Centers, διευκολύνοντας την πρόσβαση των δυνητικών πελατών της, στις υψηλού επιπέδου και διαθεσιμότητας υπηρεσίες της

close menu