Διάστημα

Συμμετοχή δυο φοιτητών/τριών από την Ελλάδα και την Κύπρο στην εκτόξευση του FALCON 9 της SPACEX το Μάιο του 2023

Η Hellas Sat, στα πλαίσια των εορτασμών των 20 χρόνων της διαστημικής της παρουσίας, προέβη στις δέουσες διευθετήσεις για να φιλοξενηθούν δύο φοιτητές ή φοιτήτριες, ένας/μία από την Ελλάδα και μία/ένας από την Κύπρο, στην εκτόξευση του πυραύλου FALCON 9 της SPACEX που θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που ξεκινά 22 Μαΐου 2023 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής έχουν οι φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Θετικών Επιστημών, Τμημάτων Πληροφορικής και Νομικών Σχολών που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για το Διάστημα και φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Κύπρου.

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο με κλήρωση, που θα γίνει στις 13 Μαΐου 2023, είκοσι ακριβώς χρόνια μετά την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου της εταιρείας HELLAS SAT 2, η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στις 13 Μαΐου 2003.

Θα κληρωθούν τρεις από κάθε χώρα, ένας νικητής/νικήτρια και δύο αναπληρωματικοί ούτως ώστε στην περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν θα μπορεί να μεταβεί ο νικητής/τρια, να αντικατασταθεί από τον πρώτο ή δεύτερο αναπληρωματικό.

Τα έξοδα της μετάβασης και φιλοξενίας θα καλυφθούν πλήρως από την Εταιρεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση: https://myhellassat.net/launch.php

Καλή επιτυχία σε όλους!

close menu