Έργα - Εγκαταστάσεις

Στον ΟΤΕ η Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά του δήμου Θεσσαλονίκης

Στον ΟΤΕ κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός του δήμου Θεσσαλονίκης για το έργο “ψηφιακή ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή της νεότερης άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου”, έναντι 456,5 χιλ. ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και διαχείριση του πολιτιστικού αρχειακού και ιστορικού αποθέματος του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα προβληθεί και θα διατεθεί ελεύθερα στο κοινό μέσα από ένα ενιαίο ψηφιακό αποθετήριο. Η ιστορική μνήμη προσωπικοτήτων όπως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ιωσήφ, ο Στέργιος Πολύδωρος, ο Χριστόφορος Μπαλάνος, ο Γεώργιος Βλάλλης, ο Γεώργιος Πάικος και πολλοί άλλοι που τα ονόματα τους είναι γνωστά κυρίως επειδή τιμήθηκαν με την ονοματοδοσία οδών της πόλης, θα ξαναζωντανέψουν την ιστορική μνήμη μέσα από μια εφαρμογή «Ψηφιακό μονοπάτι της Επανάστασης του 1821». Η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη όχι μόνο μέσω web αλλά κυρίως μέσω εφαρμογών σε κινητές συσκευές (iOS, android) κάνοντας χρήση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Επίσης, με τη χρήση των καινοτόμων τεχνολογιών θα αναδειχθούν τα έργα επιφανών καλλιτεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης καθώς και η δημιουργία εικονικού μουσείου με πλήρη 3d αποτύπωση του κτιρίου Casa Bianca.

close menu