Επιχειρήσεις

Στόχος της ACS Courier η κυριαρχία στις ταχυμεταφορές με νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ

Με στόχο την επικράτηση στο πεδίο των ταχυμεταφορών και την διαρκή εξέλιξη των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές, η ACS προτίθεται να προχωρήσει σε νέο επενδυτικό πλάνο 50 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια αυτού των επίσης 50 εκατ. ευρώ για την δημιουργία του νέου κέντρου διαλογής.

Σε εκδήλωση για ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Γεωργατζής αναφέρθηκε στο νέο κέντρο διαλογής, το οποίο είναι απότοκο της μεγαλύτερης επένδυσης που έχει γίνει ποτέ στο χώρο των ταχυμεταφορών καθώς και τις προοπτικές εξέλιξης τοσο του κλάδου όσο και της εταιρείας. Σε ότι αφορά στην αγορά των ταχυμεταφορών, ο κ. Γεωργατζής τόνισε ότι είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά συγκριτικά με άλλες χώρες, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε μείνει σχετικά πίσω. Λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου η ανάπτυξη της αγοράς έχει ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιο της αγοράς της ACS φτάνει το 25%, ενώ στο εγχώριο περιβάλλον ξεπερνά το 35%, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργατζή, στόχος είναι η εταιρεία να αυξησει το μερίδιο αγοράς της, κάτι που θα βοηθηθεί και από το νέο κέντρο διαλογής.

Oι νέες επενδύσεις θα αφορούν στο δίκτυο των smart lockers, στον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων και στη δημιουργία ηλεκτρικού στόλου -από αυτοκίνητα και μηχανάκια- για τη διανομή.

«Αυτό είναι ένα ξεκίνημα επενδύσεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Aπόστολος Γεωργαντζής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ACS, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Quest. Σύμφωνα με την εταιρεία, 15 εκατ.ευρώ θα απορροφήσει η επένδυση για την εγκατάσταση δικτύου SmartPoint Lockers, που σήμερα αριθμούν 200 σημεία, στα οποία άμεσα θα προστεθούν άλλα 200, με στόχο τα 1.000 σε ορίζοντα 5ετίας.

Επιπλέον, 20 εκατ.ευρώ θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις στην αναβάθμιση των καταστημάτων, με την αύξηση του capacity και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους, καθώς και για την ανάπτυξη mini hubs

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα πρωταγωνιστούν στο κέντρο διαλογής της ACS

Αυτή τη στιγμή η ACS λειτουργεί 270 καταστήματα, τα 200 από αυτά εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης ενώ απασχολεί περίπου 3000 άτομα, τα 600 εξ αυτών στα κεντρικά καταστήματα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η Ντέμη Βασδαγαλή Business Development & Operations Director της ACS, ξενάγησε τους δημοσιογράφους στο νέο κέντρο διαλογής, όπου πρωταγωνιστούν τα αυτοματοποιημένα συστήματα, ενώ τόνισε τόσο τα μέτρα ασφαλείας όσο και τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους σε αυτό.

H Ντέμη Βασδαγαλή, Business Development & Operations Director στην ACS, ξεναγεί τους δημοσιογράφους στο νέο κέντρο διαλογής της εταιρείας

Το νέο κέντρο διαλογής

Το κέντρο διαλογής της ACS παραδόθηκε σε λειτουργία στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού και με την επένδυση αυτή, η οποία ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ, η ACS υπερτριπλασίασε την τρέχουσα δυναμικότητα διαλογής δεμάτων σε 50.000 αποστολές/ώρα, κάτι το οποίο της επιτρέψει να διαχειρίζεται σημαντικά μεγαλύτερους όγκους αποστολών, σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με σήμερα.

Με την ανωτέρω επένδυση, η εταιρεία φιλοδοξεί να ενισχύσει αξιοσημείωτα την ανταγωνιστικότητά της και να εξαλείψει τυχόν καθυστερήσεις στις παραδόσεις προϊόντων / δεμάτων.

Το νέο κέντρο διαλογής φιλοξενείται σε κτηριακές εγκαταστάσεις 33.000 – 36.000 τ.μ., διαθέτοντας 90 σημεία φορτοεκφόρτωσης φορτηγών.

TAGS:

close menu