Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιείται ψηφιακά το 6ο ICT Security World 2020 με πάνω από 1000 Συνεδρους, 40 Ομιλητές και 30 Χορηγούς

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου διοργανώνεται ψηφιακά από την Teamworks το 6o Συνέδριο Ψηφιακής Ασφάλειας, ICT Security World, σε μία περίοδο ψηφιακού «συναγερμού» απέναντι στις αυξημένες κυβερνοαπειλές που έχουν ενταθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το 6o ICT Security World τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. Διεξάγεται επίσης με την υποστήριξη από: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, ΣΕΠΕ, (ISC)HELLENIC Chapter, Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκπροσωπούν οι Γενικοί Γραμματείς, κ.κ:
  Αθανάσιος Στάβερης, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αρμόδιος για τον τομέα ΚυβερνοΑσφάλειας,
  Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και
  Λεωνίδας Χριστόπουλος, Απλούστευσης Διαδικασιών,
οι οποίοι θα παρουσιάσουν από τον τομέα ευθύνης τους την στρατηγική και πολιτική που υλοποιείται στηn Ψηφιακή Ασφάλεια.

Στο Συνέδριο μετέχουν 31 Ομιλητές από εταιρείες και Δημόσιους Φορείς Πληροφορικής και Ψηφιακής Ασφάλειας όπως οι κ.κ:
  Σπύρος Παπαγεωργίου, Πλοίαρχος ΠΝ, Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Ε6,
  Βασίλειος Παπακώστας, Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
  Θωμάς Δομπρίδης, Προϊστάμενος Δ/νσης Πρόληψης και Προστασίας, Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και
  Αθανάσιος Κοσμόπουλος, Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι οποίο συμμετέχουν στην θεματική ενότητα “Ασύμμετρες” απειλές απέναντι σε κρίσιμες υποδομές του ιδιωτικού, τραπεζικού και δημόσιου τομέα”.

Τις εργασίες του Συνεδρίου ανοίγει ο κ. Γιάννης Σύρος, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) και Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ.

Το 6ο Συνέδριο Ψηφιακής Ασφάλειας ICT Security World επικεντρώνεται στις προκλήσεις και στις υποχρεώσεις που δημιούργησε η πανδημία στην ασφάλεια των ψηφιακών δεδομένων, στις συνέπειες της επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, της καθιέρωσης της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης, της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα, της εκρηκτικής ανόδου των ηλεκτρονικών αγορών, αλλά και της ραγδαίας ανόδου της ψηφιακής τραπεζικής αλλά και των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για αξιοποίηση ασφαλών υπηρεσιών Ψηφιακής Ασφάλειας και την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Οι προκλήσεις αυτές ενίσχυσαν την ανάγκη Κυβερνήσεων, Επιχειρήσεων και Φορέων να «θωρακιστούν» απέναντι σε κάθε είδους ψηφιακή απειλή με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων έχει αναχθεί σε κυρίαρχο θέμα και με την Ευρωπαϊκή οδηγία GDPR να επηρεάζει τις καθημερινές επιχειρησιακές λειτουργίες. Ταυτόχρονα, ενισχύθηκαν οι επενδύσεις που αφορούν στην Ψηφιακή Ασφάλεια, ενώ δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα των τομέων της Οικονομίας. Σύμφωνα με αρχικά στοιχεία η παγκόσμια αγορά ψηφιακής ασφάλειας διευρύνθηκε κατά 10% το 1ο τρίμηνο του 2020 φθάνοντας στα 10 δισ. Δολάρια.

Μέσα από αυτό το πρίσμα οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου Ψηφιακής Ασφάλειας, ICT Security World αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για την ισχυρότερη προετοιμασία των επαγγελματιών σε κρίσιμες υποδομές και εφαρμογές στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η κύρια θεματολογία του 6oυ Ψηφιακού Συνεδρίου ICT Security World»2020 αφορά στις εξής κατευθύνσεις:
– Στην ασφαλή χρήση κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών cloud
– Στις σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία Επιχειρήσεων και Φορέων εν μέσω κλιμάκωσης της πανδημίας του COVID-19
– Στην αξιοποίηση κλασικών εφαρμογών στην αυτοματοποίηση εργασιών γραφείου,
– Στις Στρατηγικές, Τεχνολογίες, Μεθοδολογίες, στα προϊόντα και υπηρεσίες Ψηφιακής Ασφάλειας,
– Στα μέχρι σήμερα αποτελέσματα από την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (GDPR),
– Στις Στρατηγικές ΚυβερνοΑσφάλειας, οι οποίες ενισχύουν το επίπεδο και την αντοχή των δομών
– Στην ανάγκη επαρκούς ενημέρωσης και κατάρτισης Στελεχών και Διοικήσεων στην Ψηφιακή Ασφάλεια.

Ισχυρή στήριξη από την αγορά Πληροφορικής
Οι εταιρείες Πληροφορικής και Ψηφιακής Ασφάλειας, κατανοώντας αυτή την περίοδο τη σημασία της διοργάνωσης του 6ου Συνεδρίου Ψηφιακής Ασφάλειας ICT Security World, πλαισίωσαν χορηγικά τις εργασίες του με «δυνατούς» ομιλητές και ενδιαφέρον περιεχόμενο, που αφορά στις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς ΚυβερνοΑσφάλειας.

Οι εταιρείες-χορηγοί τους Συνεδρίου είναι:
· Gold Sponsors: Aruba | Hewlett Packard Enterprise | Cosmos Business Systems, barphone | TeleHermes , IBM, Info Quest Technologies | Microsoft, Intrasoft International Oracle, SysteCom | Bitsight,
· Silver Sponsors: Check Point, Uni Systems,
· Bronze Sponsors: devolo | RED comm, OTS, paloalto networks | Westcon,
· Supporters: ADAPTIT, Cysoft, ESET, Inform, Kaspersky, nexion IT solutions,
· Honored Sponsors: Aegean Telecom | Emporama | Logic Thinker, Eurolife FFH, finclude, ΗΡΩΝ,
· Media Sponsors: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, mononews.gr

 Ε Δ Ω   
Δηλώστε την συμμετοχή σας, το Πρόγραμμα, δείτε οι Ομιλητές και τους Χορηγούς του 6ου ΙCT Security World 2020.

close menu