Τεχνολογίες

Στην WINGS ICT Solutions ανατέθηκαν έργα για την πυρανίχνευση στα δάση Βόλου και Αλοννήσου

Ανάδοχος των συμβάσεων για την εκτέλεση του κρίσιμου έργου της έγκαιρης πυρανίχνευσης των δασών του Βόλου και της Αλοννήσου αναδείχθηκε, κατόπιν αντίστοιχων διαγωνισμών, η WINGS.

Το ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα πυρανίχνευσης που θα εγκατασταθεί από την WINGS σε εκτέλεση των συμβάσεων θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που θέτουν σε κίνδυνο τα δάση των δήμων.

Πιο συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν περιστρεφόμενες κάμερες μέσα στα δάση του Δήμου Αλοννήσου και του Δήμου Βόλου αντίστοιχα, που αποτελούν μέρος της λύσης AIRWINGS της WINGS ICT Solutions που αξιοποιεί τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες ΙοΤ, τηλεπικοινωνιών και τεχνητής νoημοσύνης για να συγκεντρώσει εικόνες από κάμερες στα σημεία ενδιαφέροντος, να επεξεργαστεί, αναλύσει, αξιολογήσει και να ανιχνεύσει έγκαιρα επικίνδυνα φαινόμενα όπως καπνό ή φλόγα και στη συνέχεια να ειδοποιεί το κέντρο ελέγχου και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

H WINGS ICT Solutions με γνώμονα την προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου της ελληνικής επικράτειας, ανέπτυξε έξυπνο σύστημα για την πρόληψη πυρκαγιών και την παρακολούθηση των δασών. Με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας όπως τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης, κάμερες, αισθητήρες ΙοΤ, το σύστημα AIRWINGS αποτελεί σημαντικό όπλο στην έγκαιρη ανίχνευση επικίνδυνων φαινόμένων όπως καπνός ή φωτιά, για την προστασία των δασών, την αποφυγή και ταχύτερη απόκριση σε πυρκαγιές.

Mέσω των αισθητήρων και των καμερών του συστήματος λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο μετρήσεις και εικόνες του δάσους και αποστέλλονται σε λογισμικό όπου πραγματοποιούνται αναλύσεις των εικόνων και δεδομένων βάσει προηγμένων αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρμόδιοι φορείς ενημερώνονται ζωντανά για την κατάσταση των δασών, επιτηρούν την πραγματική εικόνα και λαμβάνουν έγκαιρες ειδοποιήσεις σε ύποπτα συμβάντα όπως ανίχνευση καπνού.

Τη σημερινή εποχή της κλιματικής κρίσης, που η θερμοκρασία ανεβαίνει συνεχώς, την ξηρασία και μειωμένη υγρασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι πυρκαγιές βρίσκουν εύφορο έδαφος καταστρέφοντας ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των δασών. Με την χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων, το σύστημα AIRWINGS μπορεί να αποτρέψει μεγάλες φυσικές καταστροφές και να βοηθήσει στην ευημερία των δασικών οικοσυστημάτων και γενικότερα των ανθρώπων και του πλανήτη.

Πληροφορίες:
WINGS ICT SOLUTIONS
Τηλέφωνο: +30 215 50 11 555
Διεύθυνση: Συγγρού 189, Ν. Σμύρνη, Τ.Κ. 17121, Αθήνα
site: www.wings-ict-solutions.eu
e-mail: [email protected]

close menu