Επιχειρήσεις

Στην τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης στρέφεται το ενδιαφέρον των CEO

Αποκαλυπτική σχετικά με την κατεύθυνση των προτεραιοτήτων των CEO είναι η τριμηνιαία έρευνα της EY, CEO Outlook Pulse

Αποκαλυπτική σχετικά με την κατεύθυνση των προτεραιοτήτων των CEO είναι η τριμηνιαία έρευνα της EY, CEO Outlook Pulse. Σε αυτήν, καταγράφονται οι απόψεις 1.200 ανωτάτων στελεχών και 300 θεσμικών επενδυτών παγκοσμίως, αναδεικνύοντας τις προτεραιότητες των διοικητικών συμβουλίων στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, καθίσταται σαφές ότι πραγματοποιείται μία «στροφή» του ενδιαφέροντος προς την τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Αυτό καθώς οι επενδύσεις στην τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για σχεδόν τους μισούς (47%) CEOs, για τους επόμενους 12 μήνες, μία τάση που μαρτυρά τις ραγδαίες αλλαγές από την εξάπλωση του ΑΙ.

Επίσης, σημαντικές στρατηγικές προτεραιότητες για τις επιχειρήσεις παραμένουν η ενίσχυση της διαχείρισης δεδομένων και της κυβερνοασφάλειας (45%), καθώς και η συνολική διαχείριση του κόστους κατά μήκος του οργανισμού (38%

TAGS:

close menu