Έργα - Εγκαταστάσεις

Στη Thales το σύστημα απεικόνισης Scorpion για τα κράνη των πιλότων των F16 στις ΗΠΑ

Το σύστημα Scorpion θα αντικαταστήσει το παλαιό σύστημα Joint Helmet Mounted Cueing (JHMCS) για τον στόλο των F-16 της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας των ΗΠΑ

Η Thales έλαβε μια αρχική παραγγελία να εξοπλίσει τους πιλότους των  F-16 της Εθνικής Φρουράς Αεροπορίας των ΗΠΑ με οθόνες απεικόνισης Scorpion (HMD) τοποθετημένες στα κράνη ως μέρος μιας συμφωνίας που θα διαθέσει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ αυτό το δοκιμασμένο στη μάχη σύστημα.

Η σύμβαση θα προσφέρει στην Εθνική Φρουρά της Αεροπορίας των ΗΠΑ εκσυγχρονισμένα kit Scorpion για να αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα Joint Helmet Mounted Cueing (JHMCS) για τον στόλο των αεροσκαφών F-16, block 40 και 50.

Με την ολοκλήρωση της σύμβασης, το σύστημα Scorpion θα αποτελεί  την κοινή λύση HMD για την Εθνική Φρουρά Αεροπορίας και ολόκληρο τον στόλο αεροσκαφών F-16 block 30, 40 και 50 της Εφεδρείας Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Το σύστημα Scorpion έχει ήδη επιλεγεί για το A-10 της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας και της Εφεδρείας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το σύστημα Scorpion προσφέρει μια σύγχρονη, ψηφιακή πλατφόρμα που εξοπλίζει τους πιλότους στο να διαθέτουν καλύτερη επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης. Διαθέτει έγχρωμα σύμβολα, μηδενική καθυστέρηση και μια κοινή οθόνη τόσο για ημερήσιες όσο και για νυχτερινές λειτουργίες με μειωμένο κόστος κύκλου ζωής. Η ακρίβεια παρακολούθησης κίνησης έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παλαιό σύστημα JHMCS με το νέο ακριβή υβριδικό οπτικό έλεγχο αδράνειας (HObIT) του συστήματος Scorpion. Το σύστημα Scorpion HMD είναι επίσης πιστοποιημένο για την ασφάλεια εκτίναξης σε όλες τις διαμορφώσεις των αεροσκαφών F-16.

Η σύμβαση του Προγράμματος Αεροπορίας της Υπηρεσίας Υποστήριξης & Προμηθειών του ΝΑΤΟ, επιτρέπει στις χώρες του ΝΑΤΟ να προμηθεύονται το σύστημα Scorpion και όλο τον συνοδευτικό εξοπλισμό που απαιτείται για την αντικατάσταση του παλαιού JHMCS HMD χωρίς να χρειάζονται τροποποιήσεις πλατφόρμας.

«Η μετάβαση ολόκληρου του στόλου των F-16 στο νέο σύστημα Scorpion αποτελεί απόδειξη της ικανότητας, της ποιότητας και του χαμηλού κόστους κύκλου ζωής που παρέχει το Scorpion στα πολεμικά αεροσκάφη και την Αεροπορία. Με την υψηλή επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης, διαθέτοντας κοινή οθόνη που παρέχει χρωματικά σύμβολα και επιτρέπει τη χρήση μη τροποποιημένων γυαλιών νυχτερινής όρασης, το Scorpion είναι ασυναγώνιστο στην αγορά τεχνολογίας HMD. Επιπλέον, μπορούμε να παρέχουμε την ίδια αναβάθμιση σε κάθε πελάτη με αεροσκάφη που διαθέτουν το σύστημα JHMCS.».Mike Sheehan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Thales Defense & Security, Inc.

close menu