Πληροφορική

Space Hellas: Τα σχέδια για την «μετά RRF εποχή – Στα 150 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο

Η Space Hellas παραμένει προσηλωμένη στο κομμάτι της ανάπτυξης λογισμικού και στην έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως επεσήμαναν στελέχη της εισηγμένης κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Space Hellas, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη Γενική Συνέλευση, διαθέτει ανεκτέλεστο υπογεγραμμένων συμβάσεων ύψους 150 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στις αγορές του εξωτερικού, με το βλέμμα στραμμένο στην «μετά RRF εποχή».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων του δημοσίου. Είναι μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μαζί με τα αυξημένα κόστη του προσωπικού και την έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού», σημείωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Space Hellas, Γιάννης Μερτζάνης.

Στο κομμάτι του λογισμικού, ο κ. Μερτζάνης ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε συνεργασία με τις εταιρείες του ομίλου SenseOne και SingularLogic «χτίζουμε κάποιες ομάδες ώστε με δικά μας προϊόντα να αυξήσουμε το ποσοστό των υπηρεσιών στον τζίρο μας, που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στο 55% (σ.σ. το υπόλοιπο 45% προέρχεται από το hardware).

Σημειώνεται, τέλος, ότι αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις του εξαμήνου, η διοίκηση ανέφερε πως θα είναι καλύτερες από τις περσινές, σε όλα τα επίπεδα

close menu