Εκδηλώσεις Teamworks

Σημαντικοί ομιλητές συμμετέχουν στο «Digital Transformation 2023» – Αναλυτικό πρόγραμμα

Εκπρόσωποι εταιρειών, Φορέων, προσκεκλημένοι επικεφαλής Διευθύνσεων Πληροφορικής και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, θεσμικοί και κυβερνητικοί παράγοντες συναντώνται για να ενημερωθούν για το νέο πλαίσιο της στρατηγικής για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Στις 11 και 12 Οκτωβρίου διεξάγεται το 3ο Ετήσιο διήμερο Συνέδριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Digital Transformation, σε ψηφιακή μορφή με γενικό τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσύνη Παντού: Από το Εργοστάσιο μέχρι και το ΑΤΜ» που διοργανώνει η εταιρεία Teamworks.

O κύριος θεματολογικός άξονας του Συνεδρίου είναι η εισαγωγή και αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε σειρά παραγωγικών κλάδων και τομέων της Οικονομίας και του Επιχειρείν και η γνώση σημαντικών αλλαγών όχι μόνο στην δομή των διαδικασιών, αλλά και στον «πυρήνα» του επιχειρείν. Παράλληλα με την εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην θεματολογία του Συνεδρίου είναι ενταγμένοι και οι κλασικοί τομείς του Ψηφιακού Μετασχηματισμού σε όλο το εύρος της Οικονομίας.

Η φετινή διοργάνωση αποτελείται από 4 διακριτές ενότητες του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπως λιανικές πωλήσεις (Retail), τραπεζικός τομέας (Fintech / Banking), βιομηχανία (Industry) και επιχειρήσεις (Enterprise).

Για να παρακολουθήσετε live τις εργασίες του Συνεδρίου της 2ης ημέρας πατήστε ΕΔΩ

Η δομή του διήμερου ψηφιακού Συνεδρίου

Την έναρξη του Συνεδρίου, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, κηρύσσει ο καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, τ. Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Διευθυντής Norwegian Center for Cybersecurity in Critical Sectors, Norwegian University of Science and Technology.

Στις παράλληλες συνεδριακές ενότητες που ακολουθούν, υψηλόβαθμα στελέχη Φορέων μιλούν για τις τάσεις στην ψηφιοποίηση της Βιομηχανίας, την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και για τις ψηφιακές στρατηγικές που αλλάζουν την τραπεζική και χρηματοοικονομική αγορά.

Μεταξύ των ομιλητών είναι οι κύριοι: Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Διευθυντής, Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, Χρυσόστομος Στύλιος, καθηγητής, Διευθυντής Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων Athena Research Center, Αθανάσιος Κοσμόπουλος, Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO), υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικός Αντιπρόσωπος στο ECCC, Δρ. Παναγιώτης Λολώνης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεωχωρικών Πληροφοριών, Ελληνικό Κτηματολόγιο, Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος, Πρόεδρος DPO Network, κ.α.

Εκτός αυτών, στελέχη Ομίλων και Επιχειρήσεων που υλοποιούν έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού, μιλούν για τις ιδιαιτερότητες των εγχειρημάτων και καταθέτουν τις εμπειρίες τους. Παράλληλα, από την πλευρά των εταιρειών ΤΠΕ παρουσιάζονται λύσεις, προτάσεις και τεχνολογικές τάσεις για τις συγκεκριμένες ενότητες.

Τη δεύτερη ημέρα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, οι ομιλητές του Συνεδρίου, εκπρόσωποι Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Φορέων, προσκεκλημένοι επικεφαλής Διευθύνσεων Πληροφορικής και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, θεσμικοί και κυβερνητικοί παράγοντες συναντώνται δια ζώσης για να ενημερωθούν για το νέο πλαίσιο της στρατηγικής για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, τις χρηματοδοτήσεις που υλοποιούνται ή πρόκειται να ανακοινωθούν στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής πολιτικής. Οι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν σε μία παραγωγική ανταλλαγή απόψεων με τους καθ΄ ύλη αρμόδιους κυβερνητικούς και θεσμικούς εκπροσώπους.

Μεταξύ άλλων, συμμετέχουν: Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ιωάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Δρ. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια ΕΚΤ. Παρουσίαση Έρευνας του ΕΚΤ για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων, Νίκος Καραγεωργίου, Αντιπρόεδρος ΣΒΑΠ, Φαίη Κοσμοπούλου, Γενική Διευθύντρια ΠΕΦ, Ανδρέας Δρυμιώτης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ιωάννης Βεργίνης, Πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος, Μέλος Δ.Σ., Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μάριος Ψιμάδας, MA, MSc, Υποψήφιος Διδάκτορας, Στρατηγική Καινοτομίας, Σχεδιασμού, Επικοινωνίας, Παναγιώτης Δεμέστιχας, Co-founder & Technology Development Specialist, WINGS ICT Solutions κ.α.

Η παρακολούθηση των εργασιών από τους Συνέδρους γίνεται ψηφιακά.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, θα απονεμηθούν, τιμής ένεκεν, τα πρώτα Digital Transformation Awards σε Βιομηχανίες, Επιχειρήσεις σημαντικών κλάδων της Οικονομίας, Χρηματοοικονομικούς Φορείς για υλοποιήσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποιούν ή υλοποίησαν καθώς και σε εταιρείες ΤΠΕ για την συμβολή τους. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή με την συμμετοχή κυβερνητικών, πανεπιστημιακών, κοινωνικών παραγόντων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ και για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Το Συνέδριο είναι με την Αιγίδα:

Των υπουργείων: Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Tων φορέων: Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς (ΣΒΑΠ).

Με την Υποστήριξη των: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, όπως και των κλαδικών φορέων: ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΕΕΚΤ, ΣΕΚΕΕ.

Χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι εταιρείες:

Platinum Sponsor: Befon

Gold Sponsors: Cosmote, Dotsoft, Info Quest Technologies | IBM Distributor

Bronze Sponsors: Deloitte, Digital Realty, Office Line, Online Data, Oracle, Schneider Electric

Χορηγοί Επικοινωνίας: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ICTplus, ICTWeekly

Site Συνεδρίουhttps://digital-transformation.liveon.tech/

close menu