Οικονομία

RGC 2022 – Στέλιος Πέτσας: Στόχευσή μας η ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κυβέρνησης, Στέλιος Πέτσας, στο Regional Growth Conference χαιρέτισε τις εργασίες του συνεδρίου και ευχήθηκε εξ ονόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη καλή επιτυχία.

Μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε στο χαιρετισμό του:

«Είναι ένα συνέδριο που μιλάει για την περιφερειακή ανάπτυξη και έχουμε να πούμε πολλά. Οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας φέτος θα είναι πάνω από το 5%. Εχει εδραιωθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία λόγω των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισόρροπη. Αυτό αποδεικνύεται πως είναι στόχευσή μας από τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού σε όλη την περιφέρεια της χώρας.

Και εδώ στην περιοχή ξεδιπλώνονται σημαντικά έργα, όπως η ανάπλαση του Λαδόπουλου ή η ανάπλαση των Προσφυγικών. Τέτοια έργα δίνουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους δημότες αλλά και στην περιοχή να αναδείξει τις ομορφιές της.

Υπάρχουν ευκαιρίες. Δρομολογούμε μικρές έξυπνες λύσεις, όπως στην Αστυπάλαια και τη Χάλκη. Η Αλεξανδρούπολη γίνεται κόμβος ενεργειακός. Τα Ιωάννινα γίνεται ένας κόμβος τεχνολογίας. Τέτοιες ευκαιρίες υπάρχουν και στη Δυτική Ελλάδα».

close menu