Επιχειρήσεις

PwC: Ο ΑΙ Partner που εξελίσσει αποδίδει ήδη σαν ένας Junior Partner!

Η PwC σε συνεργασία με την OpenAI θα δημιουργήσει έναν AI Partner για τους πελάτες της

Η PricewaterhouseCoopers (PwC), μια εκ των Big 4 συμβουλευτικών εταιρειών, συνεργάστηκε με την OpenAI, δημιουργό του ChatGPT, για να προσφέρει στους πελάτες της συμβουλές που παράγονται από την τεχνητή νοημοσύνη. Η κίνηση αυτή σύμφωνα με το άρθρο του Bloomberg αποσκοπεί στη μείωση του κόστους και στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, καθώς οι τέσσερις μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες προσπαθούν να εξορθολογήσουν τις δραστηριότητές τους.

Η PwC θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει συμβουλές σχετικά με πολύπλοκα φορολογικά, νομικά και διαχείρισης ανθρώπινων πόρων ζητήματα, όπως η διενέργεια δέουσας επιμέλειας στις εταιρείες, ο εντοπισμός ζητημάτων συμμόρφωσης, ακόμη και η σύσταση για την έγκριση επιχειρηματικών συμφωνιών.

Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, η PwC μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της ταχύτερες και ακριβέστερες συμβουλές, ενώ παράλληλα απελευθερώνει τους ανθρώπινους συμβούλους ώστε να επικεντρωθούν σε πιο σύνθετα καθήκοντα. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη συμβουλευτική δεν είναι καινούργια, αλλά αυτή η συνεργασία την οδηγεί σε ένα νέο επίπεδο, ενσωματώνοντας συμβουλές που παράγονται από την τεχνητή νοημοσύνη στις βασικές συμβουλευτικές υπηρεσίες της PwC.

Η συνεργασία μεταξύ της PwC και της OpenAI είναι επίσης σημαντική, διότι υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP) στην τεχνητή νοημοσύνη. Το ChatGPT για παράδειγμα, παρότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο που χρησιμοποιεί η PwC για τον ΑΙ Partner που αναπτύσσει, είναι ένα μοντέλο NLP που μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήματα που βασίζονται σε κείμενο. Αυτό το καθιστά ιδανικό για χρήση στη συμβουλευτική, όπου οι πελάτες συχνά πρέπει να κάνουν πολύπλοκες ερωτήσεις και να λάβουν λεπτομερείς απαντήσεις.

ΑΙ και το μέλλον της εργασίας

Bέβαια η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη συμβουλευτική εγείρει ορισμένα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της εργασίας. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται πιο προηγμένη, είναι πιθανό ότι πολλές εργασίες ρουτίνας που εκτελούνται επί του παρόντος από ανθρώπινους συμβούλους Junior θα αυτοματοποιηθούν. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας στον κλάδο των συμβούλων, αλλά θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους ανθρώπινους συμβούλους να επικεντρωθούν σε πιο περίπλοκα και στρατηγικά καθήκοντα.

Επίσης, καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία οι συμβουλές που θα παράγονται από την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να γίνουν τόσο προηγμένες ώστε να αντικαταστήσουν εντελώς τους ανθρώπινους συμβούλους. Ωστόσο, αυτό είναι απίθανο να συμβεί στο εγγύς μέλλον, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να έχει πολλούς περιορισμούς και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή ειδικά στην συμβουλευτική επιχειρήσεων, βέβαια και η PwC δήλωσε ότι η συνεργασία αυτή δεν θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας βραχυπρόθεσμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο AI Partner της PwC συμπεριφέρεται ήδη σαν 25χρονος ανθρώπινος Partner, σύμφωνα με τον Bivek Sharma COO της PwC, με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να δοκιμάζεται και εκπαιδεύεται από περίπου 650 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σχέδια να επεκταθεί η πρόσβαση σε 10.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 50 χώρες τους επόμενους μήνες.

TAGS:

close menu