Διεθνή

Πρώτη νομική νίκη του Twitter στη διαμάχη με τον Έλον Μασκ

Δικαστήριο στις ΗΠΑ απεφάνθη υπέρ του αιτήματος που είχε υποβάλει το Twitter για ταχεία εκδίκαση της αγωγής του κατά του Έλον Μασκ.

Ειδικότερα, έπειτα από ακρόαση που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, Δικαστήριο του Ντέλαγουερ αποφάσισε να εκδικαστεί τον Οκτώβριο η εκδίκαση της αγωγής του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου κατά του ισχυρού άντρα της Tesla, ενώ ο τελευταίος ζητούσε η διαδικασία να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι νομική διαμάχη αφορά την απόφαση του Μασκ να τερματίσει τη διαδικασία εξαγοράς του Twitter, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μασκ, μέσω επιστολής του στους νομικούς ιθύνοντες του Twitter τον Ιούλιο, παρουσίαζε λόγους για τους οποίους πίστευε ότι η απόκτησή του δεν έπρεπε πλέον να προχωρήσει.

Συγκεκριμένα, δικηγόροι του Μασκ είχαν υποστηρίξει ότι το Twitter έδωσε μειωμένο αριθμό των fake και spam λογαριασμών στο δίκτυο και ότι απέτυχε να του παρέχει πληροφορίες που πιθανώς θα τον βοηθούσαν να υπολογίσει καλύτερα τα στατιστικά στοιχεία αυτά.

Ακολούθως, η διοίκηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μήνυσε τον Μασκ και ορισμένους συνεργάτες του υποστηρίζοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος “αρνείται να τηρήσει τις υποχρεώσεις του προς το Twitter και τους μετόχους του επειδή η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα”.

Ο Μασκ και η νομική του ομάδα είχαν ζητήσει από το δικαστήριο του Ντέλαγουερ να απορρίψει το αίτημα του Twitter για ταχεία εκδίκαση της αγωγής του, κάτι που τελικά δεν έγινε αποδεκτό.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του δικαστηρίου απεφάνθη ότι τα δύο μέρη είναι σε θέση να χειριστούν μια ταχεία εκδίκαση και ότι ως εισηγμένη εταιρεία το Twitter δικαιούται να δει γρήγορα “να φεύγει το σύννεφο που κρέμεται από πάνω”.

“Η πραγματικότητα είναι ότι η καθυστέρηση απειλεί με ανεπανόρθωτη ζημιά τους πωλητές”, είπε, αναφερόμενη στους μετόχους του Twitter.

Η πρόεδρος όρισε επίσης χρονοδιάγραμμα 5 ημερών για την εκδίκασης της υπόθεσης.

Ο Έλον Μασκ ζητούσε δίκη δύο εβδομάδων τον Φεβρουάριο, ενώ το Twitter είχε αιτηθεί τετραήμερη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

close menu