Τεχνολογίες

«Πράσινη» συνεργασία DHL Express και Mercedes

Σε συνεργασία προέβησαν η DHL Express και η Mercedes, με τα πρώτα 12 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα διανομής να έχουν ήδη ενταχθεί στο στόλο της εταιρείας ταχυμεταφορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για eVito και eSprinter μεταφοράς αποστολών, ειδικά διαμορφωμένα από την Mercedes για τις ανάγκες της DHL Express, με υψηλά επίπεδα ασφάλειας τόσο για τον οδηγό όσο και για τα δέματα και βέβαια με αξεπέραστη εμπειρία οδήγησης, φιλική προς το περιβάλλον αλλά και ευχάριστα πρωτόγνωρη για τον οδηγό.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί για την DHL Express Ελλάδας την πρώτη φάση ενός πράσινου πλάνου επένδυσης που αγγίζει τα 1.7 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει 40 και πλέον νέα, αμιγώς ηλεκτρικά Vans διανομής αλλά και τα αντίστοιχα έργα υποδομής σε όλες τις εγκαταστάσεις της ανά την Ελλάδα, ικανά να υποδεχτούν τη νέα πράσινη τεχνολογία στην αυτοκίνηση.

Η Mercedes, στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών, εστιάζει σε μια βιώσιμη και ολοκληρωμένη επιχειρηματική στρατηγική ηλεκτροκίνησης με στόχο να συνεισφέρει στον επιτυχημένο μετασχηματισμό της κινητικότητας. Ήδη το 2021 πωλήθηκαν παγκοσμίως περισσότερα από 9.000 αμιγώς ηλεκτρικά Mercedes Vans διπλασιάζοντας τον αριθμό τους σε σύγκριση με το 2020, συμβάλλοντας στη μεταφορά εμπορευμάτων με τοπικά μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η προϊοντική παλέτα των Mercedes eVans περιλαμβάνει τα eVito και eSprinter, στην μεσαία και μεγάλη κατηγορία αντίστοιχα, ενώ το 2ο εξάμηνο του 2022 αναμένεται η άφιξη του νέου eCitan στη μικρή κατηγορία.

Πράσινη αυτοκίνηση

Όπως δήλωσε σχετικά ο Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος DHL Express Νοτιοανατολικής Ευρώπης, “Η DHL Express Ελλάδας, ως ηγέτης των Διεθνών Ταχυμεταφορών, πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία του κλάδου που εισάγει την πράσινη αυτοκίνηση στις επιχειρησιακές της λειτουργίες. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί για τον Όμιλο Deutsche Post DHL βασική δέσμευση, με στόχους σαφείς και μετρήσιμους, όπως η μείωση των ρίπων κατά 60%, έως το 2030. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το ρόλο της DHL Express Ελλάδας σε αυτή τη φιλόδοξη αλλά αναγκαία όσο ποτέ, στρατηγική δέσμευση του Δικτύου μας ανά τον κόσμο. Παράλληλα, η συνεργασία εμπιστοσύνης με τη Mercedes, αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό παράγοντα επιτυχίας σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα”.

Ο Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε: “Χαίρομαι ιδιαίτερα που εντείνουμε περαιτέρω τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την DHL Express Ελλάδας και εργαζόμαστε από κοινού για το μέλλον των πράσινων μεταφορών στη χώρα μας. Με τα eVito και eSprinter, έχουμε 100% ηλεκτρικά οχήματα στο χαρτοφυλάκιό μας τα οποία ταιριάζουν απόλυτα στις απαιτήσεις του κλάδου των ταχυμεταφορών όσον αφορά στον εξοπλισμό και την αυτονομία τους ενώ, αποδεικνύουν ότι η “πράσινη” οδήγηση, οι επιδόσεις, η ασφάλεια, η άνεση και το χαμηλό λειτουργικό κόστος, μπορούν να συνδυαστούν τέλεια – και στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα”.

close menu