Υπηρεσίες

Πειραματιστείτε με το Art Filter και μάθετε περισσότερα για τον πολιτισμό

Πώς θα σας φαινόταν να μαθαίνατε την ιστορία πίσω από το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι, φορώντας το ίδιο το σκουλαρίκι του; Ή να φορέσετε μια γιαπωνέζικη περικεφαλαία που θα σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, στην εποχή των Σαμουράι; Χρησιμοποιώντας από σήμερα το “Art Filter” μέσα από την εφαρμογή Google Arts & Culture μπορείτε να γίνετε εσείς το έργο που θαυμάζετε ή να δοκιμάσετε εμβληματικά αντικείμενα που φυλάσσονται σε μουσεία.

Χάρη στους συνεργάτες μας που διαθέτουν τις υπέροχες συλλογές τους στο διαδίκτυο, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε 5 εκπαιδευτικά και ταυτόχρονα διασκεδαστικά φίλτρα τρισδιάστατων μοντέλων Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR), βασισμένα σε γνωστούς πίνακες, αντικείμενα και εξαρτήματα από όλο το κόσμο. Μεταμορφωθείτε σε Βαν Γκογκ,Φρίντα Κάλο ή στο διάσημο Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι, φορέστε μια παραδοσιακή περικεφαλαία Σαμουράι ή ένα εκπληκτικό περιδέραιο από την Αρχαία Αίγυπτο και τραβήξτε τον εαυτό σας βίντεο ή φωτογραφία.

Με στόχο αυτή την καινοτόμο  εμπειρία, κάθε φίλτρο σχεδιάστηκε προσεκτικά ώστε να επεξεργάζεστε τα κειμήλια από κάθε γωνία, σε υψηλή ανάλυση. Επιπλέον, πριν δοκιμάσετε  τα φίλτρα, θα μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του κάθε έργου.

Προκειμένου να επιλέξουμε το πώς θα υλοποιήσουμε αυτή τη νέα λειτουργία για όλους, έχοντας στο επίκεντρο την ασφάλεια, το κοινωνικό όφελος, την ιδιωτικότητα και την επιστημονική ακρίβεια, βασιστήκαμε στις Αρχές Τεχνητής Νοημοσύνης της Google. Το Art Filter εφαρμόζει επεξεργασία εικόνων μέσω Μηχανικής Μάθησης  διότι, για να υλοποιηθεί μια τέτοια λειτουργία, απαιτείται σωστή ταύτιση του ψηφιακού κόσμου με τον πραγματικό.

Με αυτόν τον τρόπο, τα αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν ομαλά και με ακρίβεια πάνω στο κεφάλι σας ή ακόμα και να προσαρμοστούν στην έκφραση του προσώπου σας. To Art Filter -όπως και το διάσημο Art Selfie – λειτουργεί αποκλειστικά εντός της συσκευής σας. Σ’ αυτή την περίπτωση, τα βίντεο και οι φωτογραφίες σας δεν αποθηκεύονται, παρά μόνο αν επιλέξετε εσείς να αποθηκευτούν ή να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε τη δωρεάν εφαρμογή Google Arts & Culture για Android ή iOS και πατήστε την κάμερα με το ουράνιο τόξο στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τις δημιουργίες σας μέσα από το AI Filter και το τι μάθατε για αυτά τα υπέροχα κειμήλια. Μοιραστείτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και βίντεο χρησιμοποιώντας το hashtag #ArtFilter

close menu