Στελέχη

Παραιτήθηκε, μετά από 19 χρόνια συνδικαλιστικής πορείας στις τάξεις της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) ο Δημήτρης Κυριακός

Παραιτήθηκε, μετά από 19 χρόνια συνδικαλιστικής πορείας στις τάξεις της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) ο Δημήτρης Κυριακός, Αντιπρόεδρος της Ένωσης. Τη θέση του Αντιπροέδρου ανέλαβε ο Χρήστος Σταυρουλάκης, Πρόεδρος του BCS Hellenic Branch.

Οι λόγοι παραίτησης του Δημήτρη Κυριακού ήταν πολιτικοί, καθώς διαφώνησε με το περιεχόμενο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο αναφέρεται για θέματα σχετικά με το γνωστό νομοσχέδιο για την Παιδεία. Σύμφωνα με τις θέσεις του παραιτηθέντος το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου δεν έχει καμία σχέση με τη Πληροφορική, πολιτικοποιούσε την Ένωση σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς το επικρότησαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σχετικά ανάφερε στην επιστολή της παραίτησής του ότι «Ο λόγος είναι ότι τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ενέκριναν ένα κείμενο που κατά την άποψη μου δεν έχει καμία σχέση με την Πληροφορική και τους σκοπούς της Ένωσης Πληροφορικών. Πιστεύω, τόσα χρόνια, ότι η ΕΠΕ θα πρέπει να σχολιάζει και να ασχολείται με θέματα Πληροφορικής και μόνο. Φαίνεται όμως ότι με το τελευταίο κείμενο γίνεται πιο πολύ γραφείο τύπου πολιτικού κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το κείμενο δεν υπάρχει πουθενά η λέξη Πληροφορική!»

Ο Δημήτρης Κυριακός υπηρέτησε την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας από πολλές θέσεις μεταξύ αυτών ως Γενικός Διευθυντής, Πρόεδρος και τελευταία ως Αντιπρόεδρος.

close menu