Τεχνολογίες

Παγκόσμια συνεργασία ανακοίνωσαν Vantage Towers και Signify

H Vantage Towers και η Signify, ο παγκόσμιος ηγέτης στον φωτισμό, θα αναπτύξουν από κοινού ένα προϊόν για τη μετατροπή του εξωτερικού φωτισμού σε πλατφόρμα ασύρματης επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πολιτών. Η από κοινού κυκλοφορία του προϊόντος θα γίνει και από τις οκτώ επιχειρήσεις ελεγχόμενες από τη Vantage Towers σε ολόκληρη την Ευρώπη: Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Τσεχία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Ιρλανδία. Πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στην Ισπανία στο τέλος του χρόνου.

Πιο αναλυτικά, η Vantage Towers, μία από τις κορυφαίες εταιρείες υπηρεσιών παθητικών υποδομών φιλοξενίας στην Ευρώπη και η Signify, ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του φωτισμού, συμφώνησαν να συνεργαστούν και με τις οκτώ επιχειρήσεις που ελέγχονται από τη Vantage Towers σε όλη την Ευρώπη. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία υποδομών και τις υπηρεσίες της Vantage Towers, με το χαρτοφυλάκιο ΒrightSites της Signify που περιλαμβάνει έξυπνους στύλους φωτισμού, ψηφιακούς κόμβους και συνδεδεμένο σύστημα και λογισμικό Interact IoT, οι δύο εταιρείες θέλουν να δημιουργήσουν μια κοινή επιχειρηματική πρόταση για τη μετατροπή του εξωτερικού φωτισμού σε πλατφόρμα ασύρματης επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πολιτών.

Η Signify ηγείται του μετασχηματισμού της βιομηχανίας φωτισμού σε LED και ψηφιακές εφαρμογές. Μία από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της, έχει ως στόχο τον μετασχηματισμό του εξωτερικού φωτισμού, ώστε να εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για «έξυπνες πόλεις», όπως συστήματα παρακολούθησης, διαχείρισης κυκλοφορίας, ελέγχου καιρού και ρύπανσης, καθώς και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η ίδια πλατφόρμα επιτρέπει εφαρμογές για συγκέντρωση δεδομένων, όπως μικρές κυψέλες, σταθερή ασύρματη πρόσβαση (FWA), hotspots Wifi, μαζικά δίκτυα IoT και δίκτυα πανεπιστημιουπολεων. Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες των υποδομών της Vantage Towers, η Signify είναι σε θέση να αναπτύξει τις λύσεις αυτές σε όλη την Ευρώπη με γρήγορο, οικονομικό και βιώσιμο τρόπο.

Από κοινού, η Signify και η Vantage Towers σκοπεύουν να αναπτύξουν εμπορικά έργα που βασίζονται στη δημιουργία ενός ασύρματου δικτύου που προσομοιάζει με ίνα και το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί σε μεγάλη κλίμακα. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία ουδέτερων δικτύων υποδοχής, για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για συνδεσιμότητα σε πυκνά αστικά και αγροτικά περιβάλλοντα. Σύντομα ένα τρίμηνο πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στην Ισπανία.

Ο Jaime Abril, Επικεφαλής Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης Προϊόντων της Vantage Towers, δήλωσε:

«Ως ουδέτερος πάροχος υποδομών φιλοξενίας, καλωσορίζουμε τις νέες επιχειρηματικές ιδέες, όπως η καινοτόμος λύση BrightSites της Signify, που συμπληρώνει τις υποδομές και τις δυνατότητές μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και υποστηρίζει την αποστολή μας να συμβάλλουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ευρώπης. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε νέες εφαρμογές μαζί με τη Signify και να τις καταστήσουμε διαθέσιμες σε όλη την Ευρώπη».

Ο Khalid Aziz, Επικεφαλής Λύσεων Συνδεσιμότητας της Signify, τόνισε:

«Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με την Vantage Towers για να επιταχύνουμε από κοινού τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Ευρώπη. Η καινοτόμος λύση φωτισμού που αναπτύξαμε, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της Vantage Towers ως ουδέτερου παρόχου υποδομών φιλοξενίας, θα αλλάξει το παιχνίδι για την ευρωπαϊκή αγορά. Προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για τη χρήση της υπάρχουσας υποδομής φωτισμού για την αειφόρο εξυπηρέτηση της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης γεφύρωσης του ψηφιακού χάσματος, την αύξηση της ασφάλειας και τη δημιουργία μιας πραγματικά συνδεδεμένης κοινωνίας».

Σχετικά με την Signify

H Signify (Euronext: LIGHT) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον φωτισμό για επαγγελματίες και καταναλωτές, καθώς και στον φωτισμό για ΙοΤ. Τα προϊόντα μας Philips, τα συνδεδεμένα συστήματα φωτισμού Interact και οι υπηρεσίες με χρήση δεδομένων, προσφέρουν επιχειρηματική αξία και μεταμορφώνουν τη ζωή σε σπίτια, κτίρια και δημόσιους χώρους.

Με πωλήσεις 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020, απασχολούμε περίπου 37.000 υπαλλήλους και έχουμε παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες. Ξεκλειδώνουμε τις εκπληκτικές δυνατότητες του φωτός για πιο λαμπερές ζωές και έναν καλύτερο κόσμο. Επιτύχαμε  ουδέτερες εκπομπές άνθρακα το 2020, βρισκόμαστε στον Παγκόσμιο Δείκτη Αειφορίας Dow Jones από την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας και για πέντε συναπτά έτη, ενώ ανακηρυχθήκαμε ως Industry Leader το 2017, το 2018 και το 2019.

Τα νέα της Signify βρίσκονται στο Newsroom, στο Twitter, στο LinkedIn και στο Instagram. Πληροφορίες για επενδυτές μπορείτε να δείτε στη σελίδα Investor Relations.

close menu