Παπαγάλλος

Όντως το «ταμείον» δεν είναι μείον! Άλλωστε, «μιά ζωή την έχουμε»

Αυτός ο Απρίλιος ήταν πιθανότατα ο πιο χαλαρός που πέρασε ποτέ η πιάτσα των ΑηΣηΤήδων τα τελευταία χρόνια. Πολύς ήταν ο κόσμος που πήρε άδεια και την επόμενη εβδομάδα από το Πάσχα και έπιασε χαλαρά δουλειά, σήμερα στις 24 Απριλίου και φυσικά καλοβλέπει το τριήμερο (τουλάχιστον) της Πρωτομαγιάς!

Και γιατί να μην κάνει σχολικές διακοπές η πιάτσα, αφού μετά από μία (κοντά) τετραετία τα ταμεία πολλών εταιρειών ΤΠΕ (ειδικά των μεγάλων Ομίλων, γενικότερα των Ομίλων ΤΠΕ, αλλά και πολλών μεσαίων εταιρειών) είδαν για πρώτη φορά (τουλάχιστον μετά μία δεκαετία) τριετή συνεχή ανοδική τάση στα έσοδα και στα κέρδη τους και δη από το ’20 έως το ’22.

Μία απλή καταγραφή των εκατοντάδων αναδόχων, αμέσως και εμμέσως οφεληθέντων από τους πόρους του RRF και των ΕΣΠΑ θα δείξει χειροπιαστά το μέγεθος της αλλαγής του επιχειρηματικού κλίματος στην πιάτσα των ΑηΣηΤήδων. Μπορεί να υπάρχουν οι σχετικές «ξυνίλες» (όλοι έχουν τα δικά τους δίκια) για τις «μερίδες των λεόντων» που παίρνουν (και θα συνεχίσουν να παίρνουν) οι νεοπαγείς «μεγάλοι» (μιλάμε για τους των τηλεπικοινωνιών «παίκτες) και σε μηδέ εξαιρουμένων των νεοεισελθόντων των κατασκευών και της ενέργειας, όμως οι «πίτες» (γιατί δεν είναι μία) των ΤΠΕ/ICT είναι πολλές και μεγάλες και πρέπει και να «ζυμωθούν» και να «φουσκώσουν» και να «φουρνιστούν» και να (δια)μοιραστούν).

Και η απερχόμενη Κυβέρνηση αυτό που βλέπει πολιτικά είναι η ταχύτητα και η διανομή (ο «κύκλος της πίτας») και δευτερευόντως η «κατανομή της πίτας. Της αρκεί ότι τα βασικά «πρατήρια» θα μπορέσουν να διαχειριστούν το βάρος των «παραγγελιών».

Πότε θα το δούμε αυτό;

Στην μεθεπόμενη Κυβέρνηση, (κοντά στο τέλος της δεκαετίας του 2020), όταν πιθανόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι πρωθυπουργός και ο Πιέρ θα είναι μία καλή ανάμνηση στο τότε «Ψη-Δια».

Αρα ;

Καλό τριήμερο Πρωτομαγιάς στις απανταχούσες και απανταχού πληροφορικάριους!

ΠΑΠΑΓΑΛ(Λ)ΙΕΣ

ΜΗΝ «ΚΑΡΦΩΝΟΣΑΣΤΕ» ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Δεν είναι κάτι που μας αιφνιδιάζει!

Αλλωστε τι θα ήταν αυτό που θα μας αιφνιδίαζε?

Όμως από τώρα να μας ζητάτε «γέφυρες» με το ΠαΣοΚ για την «επέκεινα» κυβερνητική περίοδο πάει πολύ. Και δεν είναι λίγο να μας ζητάτε εκτιμήσεις, ποιοι θα μπορούσαν να είναι σε κυβερνητικές (και λοιπές) θέσεις του «Ψη Δια» σε πιθανή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ!

Και πάει πολύ και δεν θα σας το λέγαμε.

Όχι ότι γνωρίζουμε (κανείς δεν το ξέρει) ποιος και ποιοι θα καθίσουν στις καρέκλες, όμως με τα στελέχη του ΠαΣοΚ, που θα έχουν το πρώτο λόγο στην πιθανότητα συγκυβέρνησης προφανώς και έχουμε (εδώ και πάρα πολύ καιρό) επαφές και ανταλλαγή απόψεων.

Άλλωστε είχαμε ήδη επισημάνει ότι αρκετοί της αγοράς προσπαθούσαν να ρίξουν «γέφυρες» για παν ενδεχόμενον. Μόνο που οι «γέφυρες» έπεφταν σε λάθος μέρος.

Συντρόφια! Περιμένετε και μην βιάζεστε. Όταν και αν θα αποφασιστεί η συγκυβέρνηση, τότε θα τα πούμε, προς το παρόν μέχρι τότε έχουμε πάρα πολύ δρόμο.

close menu